En diva utan divalater

Pernilla Wahlgren ska spela diva i ”Priscilla queen of the desert – the musical” på Göta Lejon. Föreställningen bygger på den Oscarsbelönade filmen från 1994. I musikalen används 500 kostymer från uppsättningen på Broadway.
Pernilla Wahlgren ska spela diva i ”Priscilla queen of the desert – the musical” på Göta Lejon. Föreställningen bygger på den Oscarsbelönade filmen från 1994. I musikalen används 500 kostymer från uppsättningen på Broadway.
Snart spelar Pernilla Wahlgren sjungande ­diva. Själv är hon tålig och ställer inte mycket krav i jobbet. Fast allra helst skulle den hårt arbetande artisten vilja vara hemma.

– Jag skulle säkert tycka det var asskönt att vara lyxhustru.

På sistone har Pernilla Wahlgren hunnit medverka både i Melodifestivalen och förbereda sig för en turné med vampyrfarsen ”På bettet”. Pernilla har jobbat sent och ger en intervju samtidigt som hon sitter i sminket på Göta Lejon. Där pågår förberedelserna av ”Priscilla queen of the desert – the musical” som har premiär i september.

– Jag vet knappt vem jag är. I farsen är jag blyg, ful och har runda glasögon och tandställning. I ”Priscilla” ska jag bara vara hysterisk diva, säger Pernilla och rullar upp sin tjocka ljusa fläta till en knut i nacken.

Hur ställer du om?

– Jag bara ”bah”, säger hon och knäpper med fingrarna.

I musikalen bjuds publiken på 25 discolåtar, som Pernilla har växt upp med och nu tränat in framför datorn hemma.

– ”It’s raining men” sjunger jag både här och i vampyrfarsen. Det är väldigt smidigt, säger hon nöjt.

I samband med Melodifestivalen beskrev hennes kollega i Swedish House Wives, Hanna Hedlund, Pernilla som omtänksam och sprudlande med ett djup som hon inte visar så ofta.

Hur skulle du beskriva dig själv?

– Jag har lätt att se komiken i det mesta. Jag är ganska jobb­tålig, enkel att arbeta med och ställer inte så mycket krav. Men fy fan, det är ett djur i koppen!

Pernilla tittar ned i kaffekoppen där det simmar något som ser ut som en banan­fluga.

– Annars vet jag inte. Jag är ganska hemkär. Egentligen är jag en lat person som jobbar extremt mycket. Om jag fick välja skulle jag säkert tycka det var asskönt att vara lyxhustru, ligga på soffan och äta praliner. Jag har ett jobb som jag tycker är kul, men jag njuter när jag är ledig.

Hinner du vara ledig?

– Det går i perioder. Jag älskar att sova ut och sedan sitta i två timmar med en kopp kaffe och titta på utsikten. Det har jag inte gjort på evigheter, säger Pernilla kväver en gäspning.

Hinner du fortfarande baka med din femåring Theo?

– Ja, en gång i veckan. Tyvärr vill han bara baka kladdkaka hela tiden, men nu kan han det receptet utantill och vet exakt vad han ska ta fram, sedan hjälper jag honom.

Nyligen flyttade du från ditt stora gamla hus på Lidingö till ett mindre modernare närmare Kottlasjön. Hur är det?

– Jätteskönt. Jag tycker att det är onödigt att bo i ett för stort hus med en massa rum, som man inte utnyttjar. Det är mer att underhålla och jag är inte så händig och pysslig av mig. Jag hatar trädgård och här har jag en liten tomt och en rabatt, men jag ska ta dit en grävskopa och ta bort den och göra parkeringsplats i stället. Hon som bodde i huset innan var känd i området för att hon hade så fint i den rabatten, men jag har hellre en extra bil där.

Sedan Pernilla flyttade bor hon närmare brodern Niclas Wahlgren och svägerskan Laila Bagge Wahlgren.

– Det är jättemysigt. Vi ses ofta på spontanmiddag, han är superduktig på att laga mat.

Pernilla Wahlgren är ute på turné med det bitska gänget i ”På bettet”.

Fakta

Bloggar med Laila Bagge

Namn: Pernilla Wahlgren.

Ålder: 45.

Bor: Villa på Lidingö.

Familj: Barnen Oliver, 23, Bianca, 18, Benjamin, 15, och Theodor, 5 år.

Aktuell: Med musikalen ”Priscilla queen of the desert – the musical” på Göta Lejon, premiär 21 september. Turnérar nu med farsen ”På bettet”.

Yrke: Artist, kokboksförfattare, klänningsdesigner, bloggare.

Bloggar: Pernilla och svägerskan Laila Bagge Wahlgren, båda nominerade till Årets kändisblogg, har bloggen ”Modern Mom” ihop. ”Vi fungerar jättebra tillsammans. Laila är en businesswoman och drar i gång projekt, medan jag är mer ”säg till mig vad jag ska göra så gör jag det.”

Fakta

Pernilla Wahlgrens må-bra-tips

Se på matporr: ”Program som ”Sveriges mästerkock”, ”Halv åtta hos mig” och ”Masterchef” är det bästa jag vet. Det är matporr för mig. Jag blir inspirerad. Att se folk laga mat är lugnande, tävlingsmomenten är roliga.”

Middag med kompisarna: ”Jag får energi av att umgås. Det är roligare än att parta. Jag har tröttnat på stå i en bar och inte höra vad de andra säger.”

En dag utan måsten: ”Ta en thaimassage, gå på spontanfika eller var bara hemma med barnen och slappa. Det är det bästa som finns.”