En välorganiserad rallysessa

På Annies bord finns bland annat en silverpokal, minibilar och roadbooks från motortävlingar. Kort och t-shirt från Dakar-rallyt ska skickas till sponsorer.
På Annies bord finns bland annat en silverpokal, minibilar och roadbooks från motortävlingar. Kort och t-shirt från Dakar-rallyt ska skickas till sponsorer.
Rallyföraren Annie Seel har deltagit sju gånger i Dakar-rallyt. Senast i år.

Hon är dessutom marknadsekonom och grafisk form­givare.

Allt planerar hon vid sitt skrivbord i Grindtorp.

Dakar-rallyt är rankat som världens fjärde största idrottsevenemang efter Sommar-OS, Fotbolls-VM och Formel 1. Det närmare 1 000 mil långa loppet gick tidigare mellan Paris och Dakar men håller numera till i Sydamerika.

Annie Seel har deltagit sju gånger; fem på motorcykel och två i bil – som kartläsare och i år som bilförare. Loppet räknas som världens tuffaste motortävling.

– Jag fick erbjudande att köra en av tre bilar i engelska team Rally Raid. Min uppgift var att köra som backup och hjälpa teamet. Det var frustrerande att få order att ligga bakom, när jag helst bara ville gasa förbi. Tyvärr kom vi inte i mål för att teamet var för långsamt.

Annie växte upp i Grindtorp i den lägenhet där hon fortfarande bor. Hennes motorintresse började redan i tonåren och var en följd av vanan vid hästar som hon fick genom att hjälpa till på Täby galopp.

På hennes skrivbord ligger två roadbooks från Dakar-rallyt.

– Vi kör ju i terräng men här kan man via pilar och streck se hur banan går. Det gäller bara att kart­läsaren hänger med och det är verkligen inte lätt.

skrivbordet tronar också en silverpokal från motortävlingen Enduro 2010. I den har hon bland annat ett foto från när hon döptes.

Vid sidan om pokalen står miniatyrer av hennes två rallybilar gjorda av barn i Marocko.

– Min kalender är väldigt viktig. Jag behöver ha en riktig vid sidan om den jag har i mobilen, eftersom jag har en pappershjärna som kräver att saker skrivs ner för att de ska fastna.

Vid sitt bord skriver hon just nu också tackbrev och skickar kort och t-shirtar till dem som sponsrat hennes tävlande.

Fakta

Belönades i Täby 2008

Annie Seel är rallyförare och grafisk formgivare med två skrivbord. Ett på jobbet i Solna och ett hemma i Grindtorp.

Hon har fått flera pris, bland annat för Årets prestation 2008 av föreningen Företagarna i Täby. Utmärkelsen hänger ovanför skrivbordet.

Hon föreläser om målbilder och att aldrig ge upp.