Min lokala hjälte

Fest hos Laila och Niclas

Niclas Wahlgren och Laila Bagge Wahlgren bjuder in kändisar till villan på Lidingö.
Niclas Wahlgren och Laila Bagge Wahlgren bjuder in kändisar till villan på Lidingö.
Pernilla kommer ...
Pernilla kommer ...
Kristin Kaspersen …
Kristin Kaspersen …
Alexander Bard …
Alexander Bard …
Varje tisdag öppnar paret Bagge Wahlgren dörrarna till sin Lidingövilla för tv-tittarna. Lite privatliv bjuder de gärna på.

Desto mindre lyckat blev det förra gången när tv ville göra inredningsprogram om parets husbygge. ”Det blev fel vinklat”, säger Laila Bagge Wahlgren.

I ”Fest hos Bagge Wahlgren” bjuder kändisparet Laila Bagge Wahlgren och Niclas Wahlgren in olika gäster på partaj i deras villa på Lidingö.

– Vi har öppnat våra dörrar. Det är en sådan här fest vi skulle ha, säger Laila.

Hur är det att släppa in hela svenska folket i hemmet?

– Nu släpper vi inte in dem i hela huset. Vi gör det i köket, vardagsrummet och trädgården. Sedan har vi en yta som vi faktiskt bor på. De känsliga sakerna, skeletten, stannar kvar i garderoberna.

Att hyra ett ställe, låtsas att det är deras och kalla programmet för ”Fest hos Bagge Wahlgren” kändes inte trovärdigt. Så då fick det bli party i deras tre år gamla hus.

Som avslutning på programmen spelar olika artister på deras hustak. Bland annat framför Linda Lampenius AC/DC-låten ”Thunderstruck”. Det är samma låt som paret Bagge-Wahlgren hade som ingångsmusik på sitt bröllop.

Vad sa grannarna när ni hade konsert på taket?

– En granne sa så här när Tommy Nilsson sjöng: ”Kan ni inte skruva upp musiken lite?” Hon är i 70-årsåldern och satt ute och drack lite vin. Det är inte en full konsert, det är en låt som de får höra i 45 minuter, säger Niclas.

Hördes musiken hem till Pernilla Wahlgren?

– Hon är medbjuden på en fest. Då hör hon definitivt.

Hur fungerar det att jobba ihop?

– Laila brukar säga att jag är som ett skavsår på hennes häl och jag säger att hon är mitt plåster, säger Niclas glatt.

– Nej, så säger jag inte, svarar Laila. Jag säger att det är som ett par nya skor man sätter på sig. Man kan få lite skavsår innan man gått in dem. Det har en helt annan innebörd.

Ena stunden är de privata, nästa är det jobb – fast hemma hos dem. Det är i den balansgången som det kan bli ”skavsår”. Men till största delen är Niclas ”otroligt stolt” över Laila och vice versa.

– Man har aldrig tråkigt med Niclas på en fest. Han håller låda och är som han är privat, säger Laila.

Hur oense är du och Alexander Bard egentligen i ”Idol”?

– Vi är inte oense. Ofta tycker vi ganska lika, men han uttrycker sig på ett sätt som jag kanske inte skulle göra. Även om jag kan se att en person inte har någon framtid inom sången och har dålig stajling, struntar jag i att påpeka det och säger att det finns andra jobb i branschen. Alla kan inte stå på scenen, jag kunde inte det, Anders kunde inte det.

Det var tal om att ert husbygge skulle bli ett tv-program i TV4 Plus. Varför blev det inte av?

– Vi hade köpt tomten, när de frågade om de fick följa oss i ett inredningsprogram. Men vi hann inte ens ta ställning till det innan det läckte ut i pressen och blev till att vi skulle få ett sponsrat hus. Det var inte alls sant. Ingen i Sverige skulle ge bort ett hus, det funkar inte så skattemässigt, säger Laila.

– Men helt ärligt, hade vi fått ett hus hade jag tagit emot det, absolut, hur sura alla än hade blivit, om det inte hade fått konsekvenser med skatterna. Det hade jag inte skämts för.

Niclas upplevde att alla negativa skriver gjorde att det inte kändes roligt längre.

– Det där började leva sitt eget liv. Å andra sidan gör vi det här nu och det blir mycket roligare.

Fakta

Bor nära vatten på Lidingö

Namn: Laila Bagge Wahlgren, Niclas Wahlgren.

Ålder: 40 och 48 år.

Bor: Villa närta vattnet på Lidingö.

Barn: Sonen Kit, 2, Lailas son Liam, 10, Niclas son Tim, 24.

Yrke: Laila är tv-profil, entreprenör med sex företag. Niclas är radioankare.

Aktuella: ”Fest hos Bagge Wahlgren” i Sjuan på tisdagar.Laila sitter även i ”Idol”-juryn. Niclas leder Favoritmorgon i Lugna favoriter.

Fakta

Niclas och Lailas bästa kärlekstips

Niclas: ”Få tid för varandra. Den absolut roligaste kvällen är när vi går ut och äter ostron, dricker champagne och bara bubblar”.

Laila: ”Ännu mer perfekt är när vi tagit en thaimassage innan”.

Niclas: ”Överraska varandra. Jag kom hem en vanlig tisdag och då låg det röda rosenblad och en pil på golvet. Jag följde dem uppför trappan, in i badrummet, där hela badkaret var fyllt. Där stod Laila i kimono, sa ”välkommen” och så fick jag ett glas champagne i handen. Sedan hade vi sukiyakimiddag, då Laila hade hyrt ett sukiyakikök. Det är världsklass på min fru!”