Flerspråkig familjesöndag i Gubbängen

Spanska dockteatern.
Spanska dockteatern.
Biblioteket i Gubbängen bjuder in till familjesöndag med sagor, musik och dockteater. Tanken är att det ska vara en mötesplats för människor– oavsett språk.

Under söndagen arrangerar biblioteket i Gubbängen en familjedag med underhållning och aktiviteter på olika språk. Det blir sagor på arabiska, dockteater på spanska och dramatiserade sagostunder på svenska.

– Vi vill att det här ska vara en mötesplats för människor som pratar olika språk, och spegla Sverige som ett mångspråkigt land. Många pratar olika språk och det är något som berikar, säger Karin Skoog, bibliotekarie på Gubbängens bibliotek.

I våras anordnas Internationella familjedagen med stort fokus på andra språk än svenska, något som visade sig i publikdeltagandet.

– Då upptäckte vi att de som har svenska som modersmål inte trodde att de var för dem. Utmaningen är att få alla målgrupper att komma.

Dagens program riktar sig till barn i åldrarna tre till sex, men kan även uppskattas av lite äldre barn enligt Karin Skoog. Det kommer även finnas en fikabuffé, utställningar, boklotteri och pinverkstad. Det bjuds även på musikimprovisationer på cykel-trummor, baryton och altsaxofon.