Folkmusiktrio släpper skiva

Tommy Wallster, Jane Karlsdotter och Lars Lindkvist
Tommy Wallster, Jane Karlsdotter och Lars Lindkvist.
Efter att ha spelat ihop i flera år släpper nu folkmusiktrion "Jane, Lars och Tommy" sin första skiva.
– Många har frågat om vi inte har en skiva. Jamen då gör vi väl en skiva tänkte vi, säger Tommy Wallster.

Samtidigt som skivan släpps den 9 april ordnar de en konsert i Kulturhuset i Kungsängen. Då bjuds det på framför allt egenkomponerad folkmusik. Det är nyckelharpisten Jane Karlsdotter som är gruppens låtskrivare, hon är också en av få kvinnliga riksspelmän på nyckelharpa.

Lars Lindkvist, som också spelar nyckelharpa, har tidigare fått Upplands-Bro kommuns kulturstipendium för sin gärning inom folkmusik, och Tommy Wallster har tidigare spelat bland annat trombon i Järfälla musikkår. Numera är det dock cittra som gäller för honom.

– Jag upptäckte den på Lars sommarställe, där låg det en cittra. Han spelar ju nyckelharpa så jag tänkte att jag kanske kan kompa lite. Sen insåg jag att cittran är ett oupptäckt musikinstrument och ville fortsätta utforska det, säger Tommy Wallster.

Nästan all musik på skivan är helt nykomponerad och trion är peppad för konserten och skivsläppet.

– Det känns otroligt, verkligen, eftersom det dessutom är låtar som Jane har skrivit helt själv. Det är nästan bara ny musik, säger Tommy Wallster.

Är det inte lite omodernt att släppa en skiva?

– Många av våra lyssnare köper fortfarande skivor så vi börjar med det. Men vi kommer online också, säger Tommy Wallster.