Slut med folköl på Glenn Miller Café

Ulf Sterner har lämnat över ekonomiansvaret, men sköter fortfarande bandbokningarna.
Ulf Sterner har lämnat över ekonomiansvaret, men sköter fortfarande bandbokningarna.
Efter ekonomistrulet fick gästerna på Glenn Miller Café nöja sig med folköl i baren.
Nu har jazzstället återfått sitt serveringstillstånd - och tidigare ägaren Ulf Sterner har lämnat över ansvaret för ekonomin till frugan.

Det var under hösten 2015 som anrika Glenn Miller Café på Brunnsgatan fick besked om att de förlorat sitt serveringstillstånd. Beslutet överklagades men Stockholms stad stod fast vid sin bedömning.

Nytt tillstånd

Under flera månader var det var tyst i lokalerna på Brunnsgatan, men i samband med förra årets jazzfestival öppnade restaurangen på nytt – då med folköl och alkhoholfritt i baren.

Men snart kommer det att serveras mer än 3,5:or på Brunnsgatan. I dagarna återfår Glenn Miller Café sitt utskänkningstillstånd och kan återigen servera vin och starköl till maten.

– Det känns bra, även om vi har haft fullt även utan tillståndet. Enda skillnaden är att folk köper mindre mat och att de går lite tidigare på kvällen, säger Ulf Sterner, som drivit etablissemanget i över 18 år.

Drivs av frun

I samband med att tillståndet drogs in var det tänkt att Ulf Sterner skulle sälja rörelsen. Så blev det alltså inte. Numera drivs krogen av hans fru.

– Jag fick mängder av förslag från folk som ville köpa stället, men de som var bra hade inga pengar. Och de som hade pengar var inte bra. Så vi kör på, säger Ulf Sterner.

Ulf Sterner sköter köket och bandbokningarna. Ekonomin, däremot, tänker han inte blanda sig i.

Jazzen tillbaka på Glenn Miller – smygöppnar på jazzfestivalen