Välj ditt område
Formgivare tolkar gränsland i utställningen Borderland.
Formgivare tolkar gränsland i utställningen Borderland i ateljén vid Telefonplan.

Formgivare tolkar gränsland i ny utställning

Kultur Parkbänkar utan ben, som en reaktion på förbudet mot sittande på marken för att motverka tiggeri. Det är ett av verken som ingår i utställningen Borderland som visas i en ateljé vid Telefonplan i veckan.Imorgon drar möbelmässan Stockholm Furniture & Light Fair igång i Älvsjö. I samband med detta pågår även Stockholm Design Week där en rad olika designrelaterade event anordnas runtom i stan.

Bland annat visas grupputställningen Borderland i en ateljé vid Telefonplan, med start på onsdag. Här tolkar sex formgivare temat gränsland i sina verk med olika ingångar: från personliga estetiska preferenser, till att synliggöra en politisk frågeställning eller att utforska gränsen för vad som låter sig kategoriseras som en möbel.

Det är plattformen Open-ended, som jobbar för att bredda synen på design genom att visa andra perspektiv än de rent kommersiella, som ligger bakom utställningen. Plattformen startades nyligen av Kristina Schultz och hennes partner som kände att de saknade mer oetablerade forum för design.

Designsamtal med filosof

På onsdagen, klockan 19-21, bjuder de även in till ett öppet samtal om samtida design i förhållande till temat gränslandet som kommer att ledas av filosofen Adam Wallenberg.

Vad är design? Vilka ramar och gränser finns? Hur går de att bryta mot? Vad händer då? Kan föremål ställa frågor? Hur görs det? Varför?

Det är några av frågorna som kommer att undersökas under kvällen (läs mer om eventet och osa här).

När: 8-12 februari, klockan 12-20. Var: LM Ericssons väg 1, Telefonplan.

Medverkar i utställningen Borderland gör formgivaren Isa Andersson, Matilda Dominique, Matilda Emricson, Johan Krantz, Johanna Moe & Vera Panichewskaja.

 

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Brott

Polisen: Bandidos har kommit till Haninge

Nyheter

Idrottstränare bakband pojkar – får fängelse

Sprängningen av Foutainbleau
Nyheter

Spår granskar sprängningen av Fountainebleau

Brott

Väpnat rån mot elektroniklager – fyra gripna

Nyheter

Päärni (S) avgår: Känt mig otillräcklig

Nyheter

Ung man knivrånades i Kärrtorp