Golfnörd från Trollbäcken släpper bok

Ur boken "Sveriges bästa och vackraste golfbanor" av Jacob Sjöman.
Ur boken "Sveriges bästa och vackraste golfbanor" av Jacob Sjöman.
Fotografen Jacob Sjöman.
Fotografen Jacob Sjöman har släppt boken "Sveriges bästa och vackraste golfbanor".
Jacob Sjöman har spelat golf sedan han var tolv år gammal. Han blev inte golfproffs som vuxen, men däremot fotograf. Nu släpper han en bok om Sveriges vackraste golfbanor.

– Jag har jobbat en del åt golftidningar och samlat på mig massor av olika bra banor. Idén att göra en bok kom upp för två år sedan, berättar Jacob Sjöman.

Med målande beskrivningar och bilder vill han förmedla en känsla för hur det är att vara på plats på de bästa och vackraste golfbanorna.
– Jag vill inspirera folk till att besöka banorna och testa själva, få en upplevelse. Det är otroligt vackra platser, även om man struntar i golfbanorna och bara ser till naturen.

Men det är många faktorer som har spelat in när Jacob gjort urvalet till boken.
– En riktigt bra bana står ut i fin natur, bra skick och underhåll och såklart en bra banlayout. Det räcker ju inte bara att placera en bana i ett fint landskap, den ska fungera som golfbana också och ha bra landningsområden till exempel. Det ska finnas en tanke med layouten.

Jacob berättar att hans personliga favoriter är Falsterbos och Visbys golfbanor. Hur står sig då Tyresö golfbana i konkurrensen?
– Om vi säger såhär, det är en bra golfbana som fyller ett stort behov, och på relativt liten mark. Det är jättebra att ha träningsmöjligheter så pass nära. Men den hör ju inte hemma bland de bästa i Sverige.


Läs mer om Tyresö:
Brand i pepparkaksfabriken
Tyresöbor dåliga på att sortera matavfall
Tyresö FF på väg tillbaka i rampljuset

Fakta

Fakta

Boken ”Sveriges bästa och vackraste golfbanor” släpps 28 februari på bokförlaget Max Ström.