Hitta guldkornen på årets kulturfestival

En av alla scener på årets Kulturfestival finns på Skeppsbron.
En av alla scener på årets Kulturfestival finns på Skeppsbron.
Från stillsamma yogapass vid vattnet till färgsprakande bollywoodmusikal.
Mitt i guidar dig genom årets Kulturfestival.

I morgon, 15 augusti, förvandlas city till ett Indien i miniatyr. Då drar årets upplaga av Stockholms Kulturfestival igång, den här gången med indiskt tema.

Ett av dragplåstren är tablaspelaren Zakir Hussain som gästar Gustav Adolfs torg 16 augusti tillsammans med bandet Masters of Percussion. Zakir Hussain är en av Indiens främst kulturikoner och har aldrig tidigare spelat i Sverige. Bland de mer välkända namnen finns succéduon Icona Pop, Kristin Amparo, Kaliffa och Caroline af Ugglas.

600 evenemang arrangeras under sex dagar. Mitt i har listat några av guldkornen:

Fakta

Höjdpunkter på årets festival

Gustav Adolfs torg

Tis 15/8: Love Story – A Bollywood Musical.

Ons 16/8: Zakir Hussain & Masters of Percussion.

Tor 17/8: Bowie in Berlin & Icona Pop.

Fre 18/8: Kaliffa & Youssou N’Dour & Le Super Etoile de Dakar.

Lör 19/8: Kungliga Operan.

Skeppsbron
Damn! + Kristin Amparo + Shirin – soul, funk och afrokollektivet Damn! skapar själsfyllt totaltsväng med en av landets stora röster och en nytänd stjärna på soulhimlen.

Andreas Mattson – varma soulsynthar möter grått vemod när en av Sveriges främsta låtskrivare framför soloskivan på svenska.

Papa CJ [IN] – stand up-komikern som vunnit priser både i Asien och Indien ser till att bjuda på en kväll ni aldrig tidigare upplevt på festivalen.

Dansbanan på Karl den XII:s torg 

Bhangradiscofinsk tangodansband eller Bollywood. Eller varför inte starta dagarna på festivalen med Yoga, som också tar plats under dansbanans tak vid ett flertal tillfällen.

Norrbro:

Världens bästa familjefestival hittar du på Norrbro, mellan Operan och Slottet, med ett fyrverkeri av aktiviteter och upplevelser för alla med ungt sinne.

Litteratur, vandringar och film
:

Avslappnade samtal och filmkvällar i Studion på Kulturhuset/Stadsteatern. Dessutom ett stort Walks-program med stadsvandringar på festivalvis över hela Stockholm. Världens längsta bokbord med fler än 600 bord i dubbla rader på Drottninggatan avslutar bokfesten festivalen på söndagen (20/8).

Källa: Stockholms stad

Källa: Stockholms stad