Min lokala hjälte

Han grillas av kockeliten i tv

Laurent Krummenacher får pressa tävlingsnerverna i Sveriges mästerkock.
Laurent Krummenacher får pressa tävlingsnerverna i Sveriges mästerkock.
Tävlingsnerverna sätts på prov för Huddingebon Laurent Krummenacher som deltar i Sveriges mästerkock.

En petig jury som stör, tidspress och snabba beslut är något man får dras med när man deltar, berättar han.

Laurent Krummenacher från Huddinge kommer ursprungligen från Schweiz, så matlagningsintresset och inspirationen kommer främst från den regionen.

Men deltagandet i tv-programmet Sveriges mästerkock blev en helt ny erfarenhet.

– Det är en väldigt annorlunda miljö att laga mat i, allt är nytt men samtidigt blir det spännande och roligt, säger Laurent Krummenacher.

Var inom matlagningskonsten ligger ditt hjärta?

– Eftersom jag kommer från Schweiz så man kan säga att jag inspireras av maten i Frankrike och Italien, det har påverkat min matlagning. Men jag älskar smaker och lagar allt möjligt. Mina barn gläds mycket av alla nya rätter som jag testar.

Vad har du lärt dig genom att vara med i Sveriges mästerkock?

– En hel del tekniska detaljer inom matlagning, man tänker mer på alla detaljer, man blir egentligen lite bättre på allting.

Hur är det att tävla i matlagning?

– Det är tufft, när man fattar att det är en tävling. Man har en klocka som tickar hela tiden, allt går på tid. Sedan kommer juryn och ställer frågor mitt i matlagningen när man är helt upptagen. Man gör en del dumheter under tidspress.

Hur har juryn varit mot dig?

– Jag gillar Anders Dahlblom, han är den som kommer med mest tekniska råd och med kritik och tips. Jag har fått mest hjälp av honom.

Är det någon i juryn som varit orättvis?

– Nej, inte direkt. Markus Aujalay kan vara kritisk, han gillar inte mitt sätt att snitta grönsaker utan tycker att det blir för grovt. Men vi är ju egentligen amatörer, fast oftast får man väldigt konstruktiv kritik.

Vill man se Laurent Krummenacher i kockskrud så sänds Sveriges mästerkock i TV4 på onsdagar klockan 20.

Fakta

Ingenjör som inte äter lever

Namn: Laurent Krummenacher.

Ålder: 46 år.

Jobb: Ingenjör på ett teknik­företag.

Bor: Myrängen, Huddinge.

Familj: Sambo och två barn.

Favoriträtt: Ostfondue.

Äter: ”Allt utom lever, vet inte varför.”