Han skriver hitlåtar i London

Andreas Moe är uppväxt i Skogås men jobbar numera i London, där han skrivit listettor och låtar som blivit hits i Japan.

Samtidigt lägger han kraft på sin egen karriär. Nyligen släppte han EP:n ”This Year”.

Andreas Moe har sjungit med världens största house-guru, DJ Tiësto, och turnerat med svenske Avicii i USA. Samtidigt är han på gång att själv bli ett namn som låtskrivare och soloartist.

Sedan tre år tillbaka har han sin bas i London. Där har han ett kontrakt med förlaget Phrased Differently där han i dag jobbar som gitarrist och låtskrivare.

– Jag har hunnit göra filmmusik och det gamla vanliga med några egna låtar som snurrar i Japan. Men jag fick också en listetta i Holland med Nick & Simon, säger Andreas Moe.

Det låter lite som ett drömjobb?

– Haha, jag pratade faktiskt nyligen med min förläggare om det. Det är soft, men samtidigt hamnar det i en period då jag vill hålla fokus på mitt eget projekt. Det blir som ett vanligt jobb efter ett tag.

Det egna projektet tycks gå av bara farten. I mitten av januari släppte Andreas Moe sin andra EP, ”This Year”, hos skivjätten Sony Music i Norden.

– Den här kan beskrivas som en mer organisk EP, det är fler riktiga instrument, ärligare och mer naket. Jag har också skrivit och producerat själv, säger Andreas Moe.

EP:n lanseras dock bara i Norden med Sony i ryggen. Den internationella arenan får han söka sig till på egen hand.

– Jag får bra support från Sony och det kan hända att de hoppar på senare. Men den internationella lanseringen sköter jag själv. Det kan ju också hända att andra skivbolag tycker att det är intressant, säger han.

Av klickstatistiken att döma går det bra, menar Andreas Moe, med 20 000 till 25 000 strömningar per dag på Spotify.

– Det är ju jättebra för en artist som inte är så känd. Jag kan nog klara det här, det värsta jag vet är att vara beroende av andra. Därför har jag lärt mig att mixa och spela instrumenten själv.

Fakta

Spelat gitarr i halva livet

Namn: Andreas Moe.

Ålder: 24 år.

Bor: Uppvuxen i Skogås, bor för tillfället i London.

Yrke: Musiker, plockade upp gitarren när han var 12.

Samarbete: Tidigare med bland andra Norman Doray, Fedde Le Grand, Tiësto och Avicii.

Aktuell: Med EP:n ”This Year”.