Min lokala hjälte

Här målas Kristinebergs nya betongkonstverk

Här målar konstnären My Ekman sin konstinstallation under Tranebergsbron
Här målar konstnären My Ekman sin konstinstallation under Tranebergsbron
Platsen under Tranebergsbron ska få "vuxengungor" och ett färgglatt betongkonstverk, som just nu skapas av konstnären My Ekman.

Mitt i Kungsholmen kunde i mitten av september berätta att arbetet dragit igång vid platsen under Tranebergsbron på Kristinebergssidan.

Platsen ska bland annat få två höga gungor för vuxna och ett konstverk i målad betong, signerat konstnären My Ekman.

När Mitt i besöker platsen på torsdagseftermiddagen är hon i full gång att måla de stora betongrören med en glad blå färg. Rören och färgerna drar tankarna till en lekplats, och vill man leka på dem är det helt okej, enligt My Ekman.

– Det är en konstinstallation med betongrör som svarar mot det här stora rummet. Man får använda den till vad man vill, säger hon.

På måndag är hennes arbete klart. Sedan pågår ytterligare arbete med platsen innan den kan öppna i slutet av oktober. Vad som händer sedan är upp till Kungsholmsborna, berättade My Peensalu som är ansvarig för parkmiljön på Kungsholmen för Mitt i i september.

– Det vet vi faktiskt inte. Det beror lite på hur det tas emot och hur platsen används. Grundidén är att det ska växa fram, sa hon då.

– Vi ser gärna arrangemang av olika och staden kan upplåta marken.