Hon bjuder läsarna på fest

Let’s Dance-stjärna och bokaktuell. Maria Montazami är så mycket i Stockholm just nu att hon jagar en våning här.

– Om jag fick önska skulle den ligga på Strandvägen, granne med Svenskt Tenn.

Maria Montazami får allt mer att göra här hemma i Sverige. På fredagarna har svenska folket kunnat se henne dansa loss med Kristjan Lootus i ”Let’s Dance” och snart kommer hon med sin nya bok.

– Jag tillbringar ganska mycket tid i Stockholm nu. Jag börjar hitta tillbaka till mina gamla rötter och det är så himla roligt!

Under ”Let’s Dance” blir det extra intensivt. Om Maria lyckas hänga kvar i tävlingen kommer familjen hit och hälsar på. Det kan också bli så att hon åker hem till Los Angeles och tar sin danspartner med sig för att kunna träna.

I takt med att hon får allt fler uppdrag i Sverige växer behovet av att ha en lägenhet här. Tidigare i våras började jakten på en lyxvåning i Stockholm och kraven är tydliga.

– Det måste vara högt i taket, vitt och kanske lite guld. Jag vill ha öppen spis eller kakelugn och det får gärna knarra under fötterna när man går. Om jag fick önska skulle den ligga på Strandvägen, granne med Svenskt Tenn.

Ett av alla projekt som hon är engagerad i nu är hennes nya bok, ”Fira med Maria Montazami”, som kommer i maj. Här ligger fokus på högtider och läsaren får följa med hem till familjen som älskar att festa till det.

– Då får ni se hur vi i vår familj ­firar alla fantastiska holidays ­under ett år. Många är sådana som vi har i USA men som inte firas här, som Thanksgiving och Halloween.

Vilken är din egen favorithögtid?

– Jag älskar mors dag. Det är jätte­gulligt att alla mina barn är där och ger mig presenter. Jag gillar att fira Valentines day med Kamran och så nyårsafton. Då kan man lägga allt det gamla bakom sig och få en nystart.

Boken ska innehålla tips på dukningar, inredning och även recept för den som vill fira i bästa Hollywoodstil. Gott om bilder på familjen Montazami utlovas också.

Budgeten för lägenhetsköpet lär ligga på omkring tolv miljoner kronor, men det är maken Kamran, som arbetar som mäklare, som sköter köpet.

Under ”Let’s Dance” ligger paret lågt, sedan fortsätter jakten. Under tiden njuter Maria Montazami av att känna sig som en riktig stockholmare.

– Nu kan jag också vara en sådan där cool människa som går med smutsiga stövlar på stan i leran och regnet. I love it!

Maria Montazami i Let’s Dance-stassen. ”Det är jätteroligt att vara med. Vi kommer att ge allt och satsa på utstrålning. Det ska vara omöjligt att rösta bort oss.”