Huddinge kulturhus bjuder in till fest

På lördag invigs Huddinge kulturhus i Folkes lokaler.
På lördag invigs Huddinge kulturhus i Folkes lokaler.
På lördag invigs Huddinge kulturhus i Folkes lokaler.
Föreningen, som har tagit över efter att Folkets hus tvingades lämna lokalerna vid Sjödalstorget, bjuder då allmänheten på musik, revy och poesi.

Det har gått drygt ett år sedan Folkets hus-föreningen fick lägga ner sin verksamhet vid Sjödalstorget i Huddinge centrum, efter att deras kontrakt med Huge och kommunen inte förnyats.


Läs mer: Folkets hus tvingas lägga ner efter 95 år


Sedan dess har föreningen Huddinge kulturhus jobbat med att få ett nytt kulturhus på plats i Folkes lokaler, och på lördag är det dags för invigning.

– Föreningen Huddinge kulturhus startade redan på hösten för lite mer än ett år sedan och har sedan dess jobbat med att bjuda in föreningar. Nu är vi uppe i tretton samverkande föreningar och tycker att det äntligen är dags att få bjuda in Huddingeborna till en gemensam invigningsfest, säger Anders Karlsmark från kulturföreningen Ögla som är en av initiativtagarna till kulturhuset.


Läs mer: Ny förening tar över kulturen i Folkets hus


Gratis entré

Under dagen visar de deltagande kulturföreningarna upp sig och det bjuds på brädspel, poetry slam och flera utställningar. Det blir också en mängd uppträdande som bland annat Ögla, Huddinge Jazzförening och Husets förening Kylskåpet arrangerar.

Amanda Fritzén, som till vardags spelar finsk tango med Darya och Månskensorkestern, inleder med dragspelsmusik.

Det blir en mix av elgitarr och operasång när Defixions, med Anders Karlsmark och Maya de Vesque, intar scenen och Ulf Andersson trio bjuder på jazz.

Teaterföreningen Rampfeber spelar upp till revy och det unga Huddingebandet Feed the Habit bjuder på rock.

Invigningsfesten pågår mellan 13.30 och 18 och det är gratis entré hela dagen.

Kommunen är samarbetspartner

Kommunen samarbetar med Huddinge kulturhus.

– Vi är otroligt glada över att så många föreningar blivit medlemmar i Huddinge Kulturhus. Kulturhuset är på god väg att utvecklas till en levande plats för kultur i Huddinge, säger Tove Sandahl-Fransson, kulturstrateg på kommunen, i ett pressmeddelande.