huddinges Vackra vinter

Det har varit en riktig kameravinter i år. Massor av läsare tog chansen och skickade in sina bästa vinterbilder. En del har förevigat Huddinges natur, andra sina kelgrisar i mängder av snö.

Här är några av bilderna.

Snön kommer och går. Den faller, och ligger vackert vit på marken och på trädgrenarna, smälter bort och fryser ibland plötsligt till is.

Barbro Olgerfeldt i Vårby föredrar det kalla vädret, med mycket snö. Hon är en av Mitt i-läsarna som skickat in sina fotografier när vi på tidningen efterlyste vinterbilder från Huddinge.

– Det var så vackert när det var frost överallt. Då tog jag många bilder, nu när vädret är tristare blir det inte så många, säger hon.

Hon har bland annat tagit bilden med fotspåren i snön, en bild tagen vid Masmo, nere vid Albysjön.

– Jag satt där och pimplade och då tog jag några kort med min ipad.

Ipaden är något hon ständigt bär med sig – och den är också hennes kamera.

– Jag har ingen mobil eller kamera som jag fotograferar med. Nu har jag gått en ipadkurs för seniorer och lärt att jag kan zooma också. Så nu kanske jag kan fånga hackspetten som sitter utanför mitt hus, säger Barbro Olgerfeldt.

Även Ann-Christin Hansson i Skogås gillar att dokumentera naturen, men hon väljer att gärna att fotografera nära. Hon har skickat in en bild till tidningen som är en närbild på snö på en gren.

– Jag tycker om att fånga saker som ingen annan brukar titta på, som rost och skräp. Och allt som är fel och fult. Och naturen då.

Hon är ointresserad av hantverket och av vad för kamera hon äger. Det är motivet som är det viktiga.

– Kameran är visst en Lumix, men jag kan ingenting om sådant där, om bländare och sådant. Jag vill bara ha någonting som funkar, som jag kan ta ett kort med och sen hoppas jag att det blir bra.

Någon som kan sin kamera är Sami Friman. Han fick min första kamera när han var 10 år.

– Det har blivit 30 års fotograferande. Nu har jag en Nikon D7000 och så en sex olika objektiv.

Han jobbar som smed, men har alltid med sig kameran. Hunden Rosso är en kompis, och han gissar att han totalt har 2 000 bilder på hunden.

– De och landskap är bra modeller. De bara ställer upp, och säger ingenting, säger Sami Friman och skrattar. n

Hobbyfotografen Sami Friman fick sin första karmera redan när han var 10 år. Den här dagen har han fångat hunden Rosso som busade i snön.

läsarbild: sami friman