”Humormamman” Nicole i Viby driver med det dråpliga småbarnslivet

Nicole Petré, Humormamman
Nicole "Humormamman" Petré sina söner Lance, Damian och Adam – och boken "Mamma! Mamma! Mamma!".
Humormamman, Nicole Petré i Viby, Sollentuna
Nicole Petré med sönerna Lance, Damian och Adam.
humormamman
Boken bidrar med skratt och är en hyllning till alla föräldrahjältar som ständigt trixar så att vardagen trots allt går (hyfsat) ihop.
Trebarnsmamman Nicole Petré från Viby har gjort stor succé på Instagram där hon öppnar dörren till småbarnslivet med humor, självinsikt och helt utan filter.
Nu har hennes dråpliga illustrationer och skruvade texter samlats i boken ”Mamma! Mamma! Mamma! – Bekännelser att skratta åt”.

– Att man älskar sina barn betyder ju inte att man älskar varje stund av mammalivet. Föräldraskap är livets största gåva, men också tröttande och tålamodsprövande till max. Och jag tror alla mår lite bättre om vi slipper hymla med det, säger Nicole Petré.

Hon gjorde sina första bilder i slutet av 2016, då det började som ett sätt att säga förlåt.

Humormamman, Nicole Petré i Viby, Sollentuna

Nicole Petrés illustrationer får tusentals följare på Instagram att skratta åt bajsblöjor, sömnbrist och annat smått eländigt.

– Vi hade bråkat och jag hade framstått som dramatisk, så jag gjorde några bilder där jag var totalt odramatisk till det som hände i bilden. Efter det fortsatte jag att göra bilder och folk gillade dem.

Växte snabbt på Instagram

I augusti 2017 började Nicole publicera sina bilder på Instgram. Kontot växte snabbt och i dag har tusentals svenskar skrattat sig fördärvade åt Humormamman på Instagram där Nicole fångåar de känslostormar som mammor (och även pappor) känner – utan att finputsa kanterna.

Humormamman

Humormammans illustrationer speglar ett slitsamt men älskvärt vardagspussel som nog alla föräldrar kan relatera till.

Där ryms allt från den konstantas tvätthögen och oron över att barnen ska upptäcka ens hemliga godsgömma till den underbara frihetskänslan som uppstår då man plötsligt hittar en timmes egentid.

”Humor det bästa sättet att hitta energi”

Inspiration och idéer hittar Nicole i sitt eget liv, men hon har ”spröten ute” och letar idéer överallt.

– Jag kan se ett kul foto som jag får en idé kring, jag kan höra ett ord eller en mening, det kan vara samtal på kafferasten på jobbet – ja överallt finns idéerna. Det gäller bara att vara vaken och omvandla det i huvudet till något kul.

Humormamman

Egentid är ofta en bristvara.

– För mig är humor det bästa sättet att hitta energi och orka med även de dagar när man bara vill dra täcket över huvudet. Det är den boosten jag hoppas kunna ge fler vardagshjältar där ute, säger Nicole.

Fakta

Över 30 000 följer Humormamman

Namn: Nicole Petré.

Ålder: 41 år.

Bor: I radhus i Viby, uppvuxen i Rotebro.

Familj: Har tre söner. Ensamstående varannan vecka, sambo varannan vecka. ”Barn har jag på heltid.”

Instagram: Kontot Humormamman som har över 30 000 följare.

Aktuell: Har precis bokdebuterat med ”Mamma! Mamma! Mamma! – Bekännelser att skratta åt” där hennes träffsäkra illustrationer samlats, plus interaktiva inslag som personliga tester, listor och ett uttagbart sällskapsspel för stunder av kollektiv egentid.