I form inför nästa Idolsäsong

Laila Bagge Wahlgren vill med sin bok ge människor motivation att komma i form.
Laila Bagge Wahlgren vill med sin bok ge människor motivation att komma i form.
Efter att sonen Kit hade fötts insåg Laila Bagge Wahlgren att hon skulle få svårt att tappa sina tio extrakilon.

Nu har hon skrivit om sin resa till ett hälsosammare liv.

Hon är en upptagen person, Laila Bagge Wahlgren. Hon bloggar, är musikmanager, designar smycken och till hösten tar hon åter plats i Idol-juryn med Anders Bagge och Alexander Bard.

Dessutom är hon högaktuell med sin första bok. I slutet av mars släpptes ”Kom i form på 30 dagar – maten, motionen och motivationen”. Laila hoppas att boken ska bidra till det som hon själv inte hittade när hon letade – motivation för att komma i form efter sin senaste graviditet.

– Jag hade tio extra kilo och jag kände att det inte funkade att göra som jag gjorde just då med att äta mycket chips, leva osunt och inte träna.

Hon kontaktade en personlig tränare, Anders Hellqvist, som lade upp ett träningsschema. Hennes man Niclas Wahlgren, som har arbetat som kock, tog hand om maten. Niclas brukar visserligen vara den som står i köket, men nu byttes grädde och smör ut mot lätt-kesella och rapsolja.

– För mig var det otroligt viktigt att inte göra avkall på maten. Jag älskar mat, säger Laila.

När hon följde sitt nya mat- och träningsschema gick det snabbt. Redan efter 30 dagar hade hon gått ner fem kilo och efter ytterligare en månad var hon tillbaka vid sin ursprungsvikt.

Förutom att följa Niclas fettsnåla recept körde Laila med gymträning och jogging. Själv ogillade hon allt vad gym och löpning hette innan hennes personliga tränare fick henne att lämna aerobicsen.

– Jag fick reda på att timmen i gymmet ger mer än den i klassen. För mig har det alltid varit ­tiden som har varit problemet, att jag ska hinna med att träna. Jag är tidseffektiv och vill ha ett snabbt resultat.

Snart drar arbetet med tv-programmet ”Idol” igång igen. Programformatet slopades efter säsongen 2011 och i stället körde TV4 förra året talangjakten X-Factor. Det blev dock ingen framgång och i höst är ”Idol” tillbaka i rutan igen. Laila Bagge Wahlgren är glad över det nygamla jobbet.

– Jag gör ”Idol” för att det är kul, men det är också det enda musikformatet som faktiskt tar fram riktiga stjärnor, säger hon och nämner artister som Darin, Agnes, Moa Lignell samt Melodifestivalvinnaren Robin Stjernberg.