Min lokala hjälte

Världspremiär på Riche ikväll

Andreas Mattson från Popsicle spelar för första gången någonsin på svenska. Låtarna kommer från nya skivan Solnedgången.

Andreas Mattson, en hel indiegenerations svenska överstepräst släpper strax ny skiva. Ikväll spelar han på Riche. Skivan, som heter Solnedgången är Mattsons första på svenska men redan nu finns vissa låtar redan ute (Lyssna här).

– Det är första spelningen på fem år och första spelningen någonsin på svenska. Hur ska det gå egentligen, säger Andreas Mattson lakoniskt strax efter att soundcheck är över på Riche lilla bar.

Att vara artist ser han som sin hobby. Jobbet är att vara låtskrivare och producent. Men den här gången är låtarna skrivna åt honom själv.  20014  tillbringade två veckor på hösten och två veckor på våren i Texas och allt han gjorde var att äta, dricka, längta hem och skriva musik utan att träffa någon annan människa. Det blev till sist skivan Solnedgången och särskilt nöjd är han med en låt som heter Maskinen.

– Den handlar om att trots alla djävligheter så fungerar faktiskt samhället. Gatlamporna lyser och pendeltåget går. Det är rätt fint att vi ändå lyckas få ihop det tillsammans, säger han.

Konserten börjar 21.30.

En mer storslagen konsert ikväll är Lars Winnerbäcks akustiska spelning på Cirkus. Han kör ytterligare en konsert i morgon på samma plats. Båda är utsålda.