Panikskrik orsakade pådrag – var konstprojekt

Polisen kontrollerar containern i Skarpnäck där en instängd man sägs skrika i vild panik.
Polisen kontrollerar containern i Skarpnäck där en instängd man sägs skrika i vild panik.
En man är inlåst i en container i Skarpnäck och skriker i panik. Det beskedet fick polisen och ryckte ut till hans undsättning. Men när de kom fram visade sig allt vara fejk.

I början av veckan fick söderortspolisen ett telefonsamtal om att en man var inlåst i en container i Skarpnäck och skrek i vild panik att han inte mådde bra.

Anmälaren berättade för polisen att han hade försökt prata med mannen, som pratade engelska, men att han inte fick någon respons. Och att containern var låst utifrån med flera hänglås.

Men när polispatrullen kom fram visade det sig att allt var fejk. Ingen var inlåst i containern utan det hela var en inspelning. Det visade sig att allt var ett konstprojekt, skriver Farstapolisen på sin facebook-sida.

Många reaktioner på konsten

Många av reaktionerna bland polisen följare är  hårda. ”Effektivt slöseri med polisens tid som verkligen behövs till Riktiga fall, skäms säger jag till den som skapat detta så kallade kulturprojektet” skriver en, ”Osmakligt… nästa gång ignorerar man det och då kanske det är på riktigt…” och ”Veckans dummaste. Slöseri med resurser” skriver några andra.

– Ett sådant här ärende blir ju högprioriterat såklart eftersom det skulle kunna vara ett väldigt allvarligt brott, så det är klart att det tar resurser från annat. Samtidigt är ju konst viktig för alla och testar gränser, säger Malin Darth, kommunpolis i Farsta.

Polisen har inte varit i kontakt med den som ligger bakom projektet.