Karamella spelade in musikvideo på Björnboda

Karamella hade blinkande skor när de spelade in den nya musikvideon.
Karamella hade blinkande skor när de spelade in den nya musikvideon.
Popgruppen Karamella, vars tre medlemmar går på Björnbodskolan, har spelat in en ny musikvideo tillsammans med sina skolkamrater.
– Den handlar om att man dansar på skolan, och att hela skolan dansar. Vi hade lampor som lyste på och så dansade vi och sjöng, säger Amanda Wallin.

9-åringarna Amanda Wallin, Kaia Björklund och Ella Lindmark från Kälvesta har varit popgruppen Karamella i 2,5 år. Och nu tar de nästa steg – och släpper två musikvideos.

Deras senaste låt heter ”Skoldans”. Passande nog har de nu spelat in en musikvideo till låten på sin egen skola, Björnbodaskolan.

– Den handlar om att man dansar på skolan, och att hela skolan dansar. Vi hade lampor som lyste på och så dansade vi och sjöng, säger Amanda.

Och de hade bjudit in sina skolkamrater att vara med och dansa i videon. Och just det var lite nervöst.

– Jag blev livrädd, men det gick bra, fortsätter Ella.

Men det är inte den enda musikvideon som Karamella har spelat in i höst. För ungefär en månad sedan spelade de in en musikvideo till låten ”Hopp” i Oslo tillsammans med Surreal crew – en hiphopdansgrupp med bara barn som medlemmar. Gruppen gick till finalen i årets upplaga av den norska versionen av tv-programmet Talang. Båda musikvideorna släpps i november på Karamellas Youtubekanal.

Så här såg det ut när Kaia Björklund, Amanda Wallin, och Ella Lindmark spelade in musikvideo i Oslo. Foto: Läsarbild, Kalle Wallin.

Det var gruppen Dolly Style som inspirerade tjejerna att starta ett eget band.

– Jag såg Dollystyle på tv och så frågade jag Ella och Amanda om de ville göra ungefär samma sak, säger Kaia.

Men nu tycker tjejerna inte om Dollystyle lika mycket längre.

– Jag har bara tröttnat, säger Ella och de andra tjejerna nickar instämmande.

Karamellas nya stil: blinkande skor

De har skrotat de färgglada perukerna och vill ha sin egen stil i stället. Nu är det glitter, guldkläder och skor som blinkar som gäller. Men de har några nya idoler som de tar mycket inspiration från – Markus och Martinus.

– De är bra på att sjunga och har bra låtar, säger Kaia.

Karamella har nu 7000 följare på Instagram och under sommaren har de haft flera spelningar, bland annat på Nyköpings gatufetsival. Där kom de också på tredje plats i talangtävlingen, som 60 artister var med och tävlade i. I Stockholm har de uppträtt på flera lekland, bland annat i Bromma, Nacka och Skärholmen.

Vad är roligast med att vara Karamella?

– Att sjunga och dansa, säger Kaia.

– Allt! säger Amanda.