Karneval och mini-OS på gång i Botkyrka

Festivalen i Hammarkullen i Göteborg är inspirationskälla för en av arrangörerna.
Festivalen i Hammarkullen i Göteborg är inspirationskälla för en av arrangörerna.
Åtta projekt fick stödbelopp från Kreativa fonden. Här är flera av arragörerna på bild.
Åtta projekt fick stödbelopp från Kreativa fonden. Här är flera av arragörerna på bild.
65 ansökningar kom in till Kreativa fonden i Botkyrka i år. Kommunen beslutade att fördela 315 000 kronor till åtta mottagare och projekt. Under 2016 väntar nu både festivaler, karneval och ett mini-OS.

71 procent av ansökningarna till Kreativa fonden kom från Botkyrkabor eller föreningar som är verksamma i Botkyrka. Flest ansökningar kom från Alby. Mottagare av stödbelopp i Alby blev Gabriela Dominguez för att utveckla träning för tjejer. Samt Föreningen Systrar tillsammans för deras satsningar på olika aktivteter för unga tjejer, nu vill de lära ut målartekniken ebru.

För att anordna ett mini-OS i sommar på olika platser i Botkyrka tilldelades Abdigani Abdi från Fittja pengar.

Josefin Branzeili Hertz från Tullinge kommer att porträttera kända och okända Botkyrkabor och planerar både utställning, webbplattform och eventuellt en bok.

Andreas Persson beviljades medel för att arrangera en hardcore- och punkfestival i Hallunda. Föreningen Norsborgs unga aktiva tilldelades pengar för att arrangera en reggaefestival i Norsborg.

Med inspiration från Hammarkullekarnevalen i Göteborg, fick föreningen Fuerza de los Andes pengar för att genomföra en Botkyrkakarneval.

Magnus Wretblad tilldelades pengar för att tillsammans med Riksorganisationen för kvinno- och tjejjourer i Sverige och Tumba anordna en temadag. Utgångspunkten för dagen kommer att vara Puccinis opera Syster Angelica på temat kvinnoförtryck.