Keramikstudion – Årets Gustavsbergare 2016

Bifogad bild: Franco Nicolosi tar emot plaketten med utmärkelsen.
Franco Nicolosi tar emot plaketten med utmärkelsen.
Årets Gustavsbergare är utsedd. Titeln går till Keramikstudion i Gustavsberg för att den "bevarar traditionen av keramisk gjutning, glasering och målning bland annat genom att tillverka Lisa Larsons design och älskade skulpturer".

Hembygdsföreningen Gustavsbergs Vänner delade på sitt årsmöte 13 mars ut utmärkelsen ”Årets Gustavsbergare”. Titeln tilldelas Keramikstudion Gustavsberg.

”Helgonförklarade i Japan”

Enligt Gustavsbergs vänner har Keramikstudion bidragit till att Gustavsberg är ett stort varumärke i Japan.
”Gustavsbergskeramikerna Lisa Larson och Stig Lindberg är världskändisar och närmast helgonförklarade i Japan där deras produkter är stora varumärken” står att läsa i föreningens pressmeddelande.

Lisa Larson var med och startade

Företaget Keramikstudion ligger i hjärtat av Gustavsbergs hamn där fabriksproduktionen blomstrat genom åren. Företaget bildades 1992, av Lisa Larson och hennes assistenter Franco Nicolosi och Siv Solins och har idag tre delägare; Franco Nicolosi, Anders Engstrand och Johanna Nicolosi, med 13 anställda.

Bifogad bild: Franco Nicolosi tar emot plaketten med utmärkelsen.

Franco Nicolosi tar emot plaketten med utmärkelsen.

Syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma skickliga hantverkare för deras goda förmåga att bevara och utveckla produktionen av konst- och designprodukter i Gustavsberg.

LÄS FLER VÄRMDÖNYHETER:

Nationalmuseum tar över Porslinsmuseet

Här parkerar månen på Runda huset

Värmdöbo dömd för utpressning