Kjerstin har ständigt kontakt med andar

Kjerstin Dellert aktuell med ny bok.
Kjerstin Dellert aktuell med ny bok.
I ett nytt praktverk berättar en lång rad svenska teatermänniskor om spännande upplevelser på sina arbetsplatser.
För Solnas del handlar det om Ulriksdals slottsteater, Confidencen, där Kjerstin Dellert berättar om möten med ihjälfrusna teaterdirektriser och sedan länge bortgångna tonsättare.

I den nya boken ”Mystik på svenska teatrar – Nutida skrock och spökupplevelser” får vi lyssna till våra allra folkkäraste skådespelare och regissörer om udda möten på svenska teaterscener. Johan Rabaeus, Michael Nyqvist och Regina Lund är några av de medverkande.

Även Solnabon och operastjärnan Kjerstin Dellert medverkar med minnen från sitt långa liv i rampljuset. Hon har tidigare öppnat upp sig för Mitt i Solna om sina andekontakter. Dessa har hon haft hela livet, och särskilt påtagliga blev de när hon tog över Confidencen för 39 år sedan.

Här får vi höra om den unga aktrisen som som frös ihjäl en kylslagen natt, och hur man än kan höra hennes steg, doft av puder och ljudet av frasande siden.

I boken berättar hon även om festkvällen då hon, med ren tankeenergi, framkallade bilden av tonsättaren Kraus, död sedan 230 år tillbaka, på Confidencens scen.

”I samma ögonblick som jag slog ut med armarna för att presentera musikerna stod Kraus bredvid mig i scenuppgången. Trött och frusen i blå fläckig yllerock med trasig kant. Jag mötte hans blick så tydligt att jag blev stum och var tvungen att titta efter om inte publiken också såg honom. Det var en enormt kraftfull vision, en himmelsk upplevelse. Jag praktiskt taget skapade fram honom med hjälp av min egen energi.”

Kerstins starka intuition har även räddat livet på henne. I boken berättar hon om sin nära väninna Anna som hade känt på sig att hon skulle dö, trots att hon inte var sjuk. Väninnan upplyste Kjerstin om att hon skulle kunna hjälpa henne i framtiden om hon fick tag i hennes kraftfält.

”Någon vecka senare somnade jag vid ratten och rullade i riktning mot en brant. I samma ögonblick som jag mirakulöst fick upp sportbilen på vägen igen, såg jag Anna för min inre syn. Vad jag då inte visste var att hon nyligen hade förolyckats i en flygolycka över Stilla havet”, berättar hon i boken.

Mystik på svenska teatrar är skriven av Amelie Ehrensvärd Cardell och Susanne Martinelle och kommer ut den 14 oktober.