De knep rollerna i barnmusikalen om Peter Pan

 Leon Palmgren, Minya Andersson-Merkel och Sixten Hult är med i musikalen.
Leon Palmgren, Minya Andersson-Merkel och Sixten Hult är med i musikalen.
Peter Pan spelas av Mathias Jonsson.
Peter Pan spelas av Mathias Jonsson.
Att stå på scen som stjärna i en musikal är nog många barns dröm.
För Sixten, Minya och Leon blev drömmen verklighet.
– Jag skulle vilja sticka till Hollywood och bli stjärna där när jag bli stor, säger Leon Palmgren som spelar storebror i musikalen om Peter Pan.

Repetitionerna pågår för fullt när Peter Pan, berättelsen om pojken som aldrig vill stor, sätts upp som musikal på Intiman i höst. Tre av rollerna kneps av Sixten Hult, 8, från Södermalm, Minya Andersson-Merkel, 10, Sjöstan och Leon Palmgren, 13, Östermalm.

Det är första gången för alla tre att spela på en sådan här pass stor teater.

–  Det är superkul att stå på scen. Jag vill bli skådespelare eller sångerska. Mina idoler är Ariana Grande och Justin Bieber, säger Minya Andersson-Merkel, som ska spela flickan Marléne som bor i Neverland.

Leon Palmgren, 13, bättrar på sminket. Han spelar storebror Johan.

Vad är det bästa med att stå på scen?

– Jag älskar känslan när alla klappar, och man vet att de klappar för mig. Det är lite svårt att beskriva den känslan. Men det känns skönt, säger Leon Palmgren, som spelar storebror Johan.

Han drömmer också om en framtid inom showbiz.

– När mamma pratar om jobb så handlar det om att sitta på något kontor. Men när man kommer hit har man jätteroligt, och får lön för det. Så detta är något jag verkligen vill göra. Jag skulle vilja sticka till Hollywood och bli stjärna där när jag bli stor. Några idoler är Angelina Jolie, Tom Cruise, Johnny Depp och Lisa Miskovsky.

Sixten Hult, 8, spelar lillebror Mikael. Peter Pan spelas av Mathias Jonsson.

Teater är något som följt Sixten Hult, 8 år, sedan förskolan. Förutom att vara skådespelare och gå i skolan gillar han att läsa och vara med kompisar och familjen.

– Jag tycker att det är roligt att stå på scen. Jag vill gärna fortsätta med att spela teater, säger Sixten Hult som spelar lillebror Mikael.

Peter Pan spelas i september till december. Rollen som Peter Pan spelas av Mathias Jonsson som bor på Stora Essingen.