Johan Boding frontar på Kulturskolans Queen-konsert.
Johan Boding frontar på Kulturskolans Queen-konsert.
Genrep inför Queen-konserten.
Genrep inför Queen-konserten.

”Det kommer bli enormt fett”

Kultur / Nöje 

Stråkar, körer, blås och band - och en av världens främsta Freddie Mercury-tolkare.
Med nästan 100 personer på scenen har Kulturskolans hyllningskonsert till Queen alla förutsättningar att bli storslagen.
– Det kommer bli enormt fett, säger sångaren Johan Boding.

I år fyller Sollentuna kulturskola 70 år, och firandet inleds med en stor konsert i Rudbecksskolans aula den 3 februari. Redan på ritbordet bestämde de sig för att göra en hyllning till Queen – det legendariska rockbandet bakom monsterhits som We will rock you, Bohemian Rhapsody och We are the champions.

– Det  är väldigt rolig musik att spela på scenen, med bra kompositioner med fina arrangemang – och det passar för en crossover-sättning med orkester och rock-komp, berättar Marcus Möller, biträdande kulturskolechef och kapellmästare i bandet.

Tack vare tidigare samarbeten med länsmusiken i Stockholm fick de med sig Blåssymfonikerna på tåget. Högt på önskelistan stod även Johan Boding, en av världens främsta Freddie Mercury-tolkare som har hyllats av Queens originalgitarrist .”Den här killen har en exceptionell röst”, har Brian May sagt.

Johan Boding har tidigare turnerat med Queens musik, men aldrig tidigare med en 100 man stark sättning med blås, stråkar och körer vid sidan av bandet.

– Jag ser verkligen fram emot detta, det är en ära att få vara med och göra det här i så stort format. Det kommer bli enormt fett. Samtidigt är det lite pirrigt, man är inte lika fri som när man kör med ett vanligt band, nu måste man hålla sig till dirigenten, säger Johan Boding till Mitt i Sollentuna.

 

 

 

Don't stop me now - a tribute to Queen

Tid: 3 februari 19.00

Plats: Rudbecksskolans aula

Biljetter: säljs på Tickster

Medverkande: Johan Boding, sång, Blåssymfonikerna, Kulturskolans stråkensemble, Sollentuna diskantkör, Sollentuna manskör samt elever och lärare från Kulturskolan

Dirigent: Maria Stadell

Presentatör: David Stadell

Fler nyheter från Stockholm

Axel Pershagen, pressansvarig, Hammarby fotboll
Allsvenskan

Hammarby vill ha fler egna talanger i A-laget

Nyheter

Två knivskadade efter rån

Insändarskribenten reagerar starkt på att en kvinna inte polisanmälde olyckan
Insändare

INSÄNT: ”Du körde på min mamma – och smet”

Nyheter

300 lägenheter ska byggas vid Grönstedtska

Nyheter

Skärholmens simhall hade olagliga kameror

Nyheter

Asbest upptäckt i Spånga badhus