Konstrunda ska göra konsten tillgänglig

Peggy Bernin och hennes konstverk Rain.
Peggy Bernin och hennes konstverk Rain.
Peggy Bernin.
Peggy Bernin.
Konstverket Rain av Peggy Bernin.
Konstverket Rain av Peggy Bernin.
Föreningen Konstrunda Järfälla anordnar snart sin första konstrunda. Då kan man möta tolv lokala konstnärer och uppleva deras konst runt om i kommunen.

Under den sista helgen den här månaden, den 23:e och 24:e september, öppnar konstnärerna upp sina ateljéer för allmänheten. Då kan den nyfikne ta sig runt med hjälp av en karta som kan hittas på Konstrunda Järfällas Facebook-sida eller hämtas på Klackenbergs böcker och papper i Jakobsbergs centrum.

– Konstrunda är en nystartad ideell förening. Vi är i år tolv konstnärer som alla är verksamma i Järfälla. Det är mest bildkonst men också textil och en smyckeskonstnär, säger Peggy Bernin som är initiativtagare till konstrundan.

Konstnärerna ställer ut i sina egna ateljéer eller utställningslokaler. Idén bakom arrangemanget är att sprida lokala konstnärers arbete och ge invånarna möjlighet till direktkontakt med konstnärerna. Föreningens ambition är att konsten ska vara lättillgänglig.

– Jag tycker att den lokala förankringen är både viktig och trivsam. Den ger invånarna möjlighet att träffa konstnärerna och ställa frågor. För konstnärerna är mötet med publiken viktig då återkoppling av verken leder till utveckling, säger Peggy Bernin.

Utställningarna pågår mellan klockan 11 och 16 båda dagarna.