Kulturskolan ställer till med melodifestival

Så här såg det ut när Kulturskolan anordnade melodifestival 2012.
Så här såg det ut när Kulturskolan anordnade melodifestival 2012.
I höst smäller Kulturskolan i Vallentuna av med en sprakande show med dans, musikal och inte minst meloditävling med elevernas egenskrivna låtar.

I höst inträffar den största musiktävlingen i Vallentuna. Över 100 elever från Kulturskolans olika ämnen deltar inom sång, musik, dans, och teater. Tävlingsdelen innehåller sju låtbidrag som publiken för rösta på vem de vill se som vinnaren.

– Eleverna har skrivit egna låtar som de framför själva ackompanjerad av Kulturskolans symfoniorkester. Sen blir det uppträden i mellanakterna av dans- och musikalelever och teaterelever presenterar akterna, säger Anna Lodenius Sjödin, kulturproducent, Kulturskolan Vallentuna.

Vad är det för slags låtar som kommer att framföras?

– Jag har inte hört alla bidragen men ett av bidraget är en vals. Sen är Ethno Group med, som har en folkmusikalisk inriktning. Stilarna kommer vara blandat med moderna inslag.

Mer än en tävling

Evenemanget är den första melodifestival som skolan anordnar sedan 2012, som då blev blev en stor succé. Men syftet är så mycket mer än bara en musiktävling menar Anna Lodenius Sjödin:

– Vinningen att genomföra en så stor tillställningen är att våra elever får lär känna varandra över ämnesgränserna. Sångare får träffa dansare och teaterelever som sin tur får lära känna musikelever. Det är väldigt roligt för alla inblandade. Vi gör det för våra elvers skull, att de får göra det det älskar mest av allt – att stå på en scen.

Bidrar till kulturlivet i Vallentuna

Lördagen den 18 november är datumet att anteckna i kalendern. Kulturskolans Melodifestival hålls på Vallentuna teater och är gratis för alla som vill komma.

– Vi från Kulturskolan ser som viktigt att vi bidrar till kulturlivet i Vallentuna med en fin föreställning.