Leif sänder i Radio Botkyrka

”Vi kanske når en miljon personer, men det är Botkyrkaborna vi sänder för. Vi vill spegla små skeenden och ge Botkyrkaborna en chans att komma till tals”, säger Leif Backström.
”Vi kanske når en miljon personer, men det är Botkyrkaborna vi sänder för. Vi vill spegla små skeenden och ge Botkyrkaborna en chans att komma till tals”, säger Leif Backström.
Radio Botkyrka har kommit i gång på allvar. Men fortfarande strular telefonen för radioentusiasterna på frekvens 91,6.

– När telefonen fungerar vill vi göra en blandning av Ring så spelar vi och Ring P1, säger Leif Backström.

Botkyrkas egen radiostation har kommit i ordning i lokalerna som ligger i Subtopiaområdet i Alby. Sedan i höstas är de i luften sju dagar i veckan.

Leif Backström från Hallunda kickar i gång på måndagsmorgonen med direktsända ”Gomorron Botkyrka”.

På eftermiddagen parkerar Albybon Eddy Kristiansen från Tumba bakom reglagen för ”Eftermiddag med Eddy”.

– Han gör en form av magasin. Eddy tar upp olika saker och det är lättsamt och informativt. Han är också väldigt kunnig på musik. Han har gjort reportage om Redline-studion i Norsborg. Och Dogge Doggelito som är en härlig kille har varit här och snackat.

Mera musik blir det också då och då när Kalle Slät från Storvreten bidrar med unika musikpärlor från sin skivsamling som sträcker sig tillbaka till 1800-talet.

– Han kommer ibland med ett radioprogram på usb-minnet. Den här mannen har bland annat Florence Nightingales röst på skiva.

Tullingebon Björn Adelly är också reporter, och ordning på ovan nämnda herrar håller Vårbybon Ulla Berggren. Leif Backström själv radiopratar och gör olika reportage. Stående inslag är också utsändningar från kommunfullmäktige och V75-tips på fredagar.

På fredagar surnar Leif och Eddie till och gör programmet ”Sura Gubbar” där de gnäller på fortkörare och annat otyg.

– Vi har väldigt mycket idéer på framtida program. En idé är ”Anslagstavlan”. Man ska kunna ringa in och berätta att man exempelvis har ett rum att hyra ut eller att katten är försvunnen.

När de är ute på reportage kan de få kommentarer som ”vad kul att få ett ansikte bakom rösten”. Frekvensen täcker Botkyrka, men spiller över i både Södertälje, Huddinge och Stockholm.

– Än så länge har vi ingen aning om hur många som lyssnar, säger Leif Backström.

Fakta

Morgonpigga

Måndag och onsdagar: Gomorron Botkyrka, klockan 07-09.30; Eftermiddag med Eddie, klockan 15-18.

Fredag: Gomorron Botkyrka, klockan 07-09.30; Sura Gubbar, klockan 15-15.45; Travtips, klockan 16.15 och sedan middag med Eddie.

Tisdagar och torsdagar sänds repriser. På helger sänds repriser och musikprogram.