Linda älskar att vara kär

”Att säga att man inte kan bli kär i någon bara för att man är lite skitig är bara trams. Den starkaste passionen mår gott av lite skit”, säger Linda Lindorff apropå programmet ”Robinson – love edition”.
”Att säga att man inte kan bli kär i någon bara för att man är lite skitig är bara trams. Den starkaste passionen mår gott av lite skit”, säger Linda Lindorff apropå programmet ”Robinson – love edition”.
”Bonde söker fru” och nu även ”Robinson - love edition” – Linda Lindorff har blivit en guru i tv:s kärleksprogram.

Själv är Linda lyckligt gift, men vill ändå inte kalla sig för expert på kärlek.

I nya programmet ”Robinson – love edition” medverkar 18 singlar. Även denna gång handlar det om överlevnad, kamp och livet på en strand. Den stora nyheten är att den här gången tävlar de som par i det klassiska tv-programmet.

Är det en sexsåpa?

– Nej. Jag har hört väldigt många oroliga mammor som säger: ”Fy för TV4. Vårt vackra Robinson är nu förstört. Det här ska vi då inte se, en sexsåpa.” Jag vill lugna dem. Man kan gott och väl se det här med sin familj. Det kommer inte att vara några genanta samtal med grovt språk, guppande täcken eller könsdelar. Vi filmar inte inne i hyddorna på nätterna, säger programledaren Linda Lindorff lugnt men bestämt.

Hon sitter tillbakalutad i en soffa med de långsmala jeansbenen utsträckta. Linda blir nästan förtvivlad när man vill jämföra ”Robinson – love edition” med andra program.

I tv-programmet hittar ett par varandra redan vid första mötet, hos ett annat växer kärleken fram. Trots att de inte får duscha, borsta tänderna och har ont om mat.

När Linda ledde ”Robinson” 2009 fann Mika Berendji och Micha Svensson varandra.

– De blev ett par i träsket. Det luktade så illa där, var kallt, de hade inte rent vatten och var sönderbitna av insekter. De höll ihop flera månader efteråt. Emma Andersson och Mille Lansburgh blev ett par ett år när deltagarna verkligen fick svälta. Att säga att man inte kan bli kär i någon bara för att man är lite skitig är bara trams. Den starkaste passionen mår gott av lite skit. Vill man så går det.

Linda är känslosam och som programledare i ”Bonde söker fru” har tittarna sett hennes tårar rinna, då hon sett kärlek på nära håll. Linda menar att hon bryr sig om människor och vill att folk ska ha det bra.

– Jag gråter ju när de vinner på Triss. När bilarna flyttar på sig för att det kommer en ambulans börjar jag också gråta. Att man hjälps åt i trafiken när någon är skadad tycker jag är härligt.

Du har blivit en riktig kärleksguru?

– Ja, hur gick det till?

Linda är väldigt förtjust i relationer, att träffa nya människor och tycker om att lyssna. Men psykolog är inte ett yrke för henne.

– Näe! utbrister Linda med kraft. Jag är alldeles för inkorrekt när det gäller det moraliska. Man måste vara egoistisk i kärlek och det är inte alltid så snällt. Efter tio år med ”Bonde söker fru” har jag erfarenhet av vad som funkar och inte funkar. Men jag är ingen kärleksexpert och vill egentligen inte ge kärleksråd. Jag är bara en vanlig människa med ett vanligt liv med en lyckad relation. That’s it.

Linda träffade sin man Jacob via vänner. Första känslan när hon träffade honom var ”honom ska jag ha”. Jacob är den smartaste person hon träffat och han vet vad hon känner innan hon själv vet det. Dessutom tycker hon att han är rolig, en underbar pappa och jättesexig.

Snart ska de åka i väg på en romantisk weekend till Palma utan de tre döttrarna.

– Vi älskar barnen mest av allt i hela världen, men vi har en egen relation att vårda. Vi älskar att vara kära och det är inget man kan ta för givet. Därför ska man hela tiden, varje dag, ta vara på att man har kärleken i sitt liv. Det har ju gått bra för oss hittills.

Fakta

Syns snart även i TV4

Namn: Linda Lindorff.

Ålder: 43 år.

Bor: Villa på Lidingö.

Familj: Make Jacob Lindorff, marknadschef på Bonnier Gaming. Döttrarna Lykke, 7, Wilhelmina, 5, och Benedicte, 2.

Aktuell: Leder ”Robinson – love edition” på Sjuan, som sänds tisdag–torsdag klockan 21. Leder även ”Bonde söker fru” på TV4, som är tillbaka i höst.

Fakta

Lindas motvilliga kärlekstips

Linda Lindorff vill egentligen inte ge kärlekstips, men efter ett decennium med Bonde söker fru har hon sett vad som fungerar.

Ha tid att mötas: ”Se varandra varje dag. Lyssna på varandra när barnen somnat. Ta inte bara hand om familjen och det praktiska”.

Kramas: ”Man kan alltid kramas. Sluta aldrig att ta på varandra”.

Uppfyll varandras drömmar: ”Hjälp varandra, hur svårt det än kan vara. Det kan vara allt från att lära sig att spela gitarr till att bo utomlands”.

Prata! ”Våga säga vad du känner, även om det är läskigt. Berätta hur du känner och varför. Ta inte för givet att du vet hur den andre mår. Man kanske inte kan läsa av allt”.