Mellofest med äkta orkester

Olle Hovmark är en av nio artister som deltar i kulturskolans melodifestival på söndag.
Olle Hovmark är en av nio artister som deltar i kulturskolans melodifestival på söndag.
Tänk att få sin egenskrivna låt kompad av en hel symfoniorkester.

När kulturskolans melodifestival för första gången går av stapeln, blir Olles och många andra musikers dröm verklighet.

På söndag är det dags för Melodifestivalsyra i Vallentuna igen. Senast stod dagliga verksamheten MIVA med glittrande paljetter och svängiga hits för musikfesten, nu är det kulturskolan som arrangerar.

Nio bidrag framförs på ungdomshuset Nova, många av dem är poplåtar. I traditionell Mello-anda spelar en hel symfoniorkester artisternas egenskrivna låtar. Alla som vill, oavsett ålder, har fått spela upp sin låt inför en jury, som sedan valt ut bidragen.

En av de nio artisterna är snart 19-åriga Olle Hovmark, som förutom sin cello alltså ackompanjeras av kulturskolan symfoniorkester VUSO.

– Det känns väldigt häftigt att en hel symfoniorkester spelar min låt. Det är nog inget som man ofta kommer vara med om. Man känner sig lite stolt, säger Olle.

När Olle var 6 år klev han för första gången in innanför dörrarna på kulturskolan i Vallentuna. Cellon hänger med än i dag – om än i en större version. Men numera är Olle även inne på musik- och ljudproduktion. Det är kul att på egen hand få fram en hel låt, att det inte tar stopp när det kommer till inspelning, menar han. Bidraget till Melodifestivalen gjorde han under en dag, för ungefär ett år sedan. Den handlar om hur någon följer en bortkörds persons spår.

– Jag brukar skriva roliga texter. Det är det den här gången också, men med en något mörkare stämning, säger Olle.

På söndag blir första gången han framför en av sina egna låtar i Vallentuna.

– Det har bara inte blivit av. Men det är mycket roligare än att spela annat, och lite mer nervöst. Det känns mer på riktigt, säger han.

Kulturskolans melodifestival går av stapeln den 13 maj klockan 17 på ungdomshuset Nova. Vinnaren utses av en utvald jury.

’’ Det känns väldigt häftigt att en hel symfoniorkester spelar min låt.” Olle hovmark