Julia Merhay drömmer om något stort

Julia Merhay.
Julia Merhay.
Ikväll sjunger Julia Merhay från Sköndal i finalen av Supershowen i Barnkanalen. 12-åringen älskar att stå på scen och drömmer om att fylla Friends arena.
– Jag får kraft från musiken, säger hon.

Julia Merhay har sjungit så länge hon kan minnas. När hon var åtta år började hon ta sånglektioner i Skarpnäckskyrkan. Det var kyrkans kantor Miguel Robaina som för ett tag sedan tipsade SVT om Julia Merhay. Hux flux var hon med i Barnkanalens talangprogram Supershowen – en sorts Idol för yngre med jury och allt.

– Jag är jättenervös innan men när jag står på scenen känns det alltid bättre, förklarar Julia Merhay.

Sången som tog henne till final, och som hon ska framföra ikväll, är Rachel Plattens Fight Song. Det är en låt hon själv kan relatera till.

– Den handlar om att våga bryta sig loss ur sitt skal. Jag är själv blyg men när jag står på scen får jag kraft från musiken.

Att döma av reaktionerna på Facebook har hon redan en hel del fans. I framtiden vill hon gå i fotspåren på idoler som Ariana Grande och leva på sitt artisteri.

– Jag vill ha miljoner fans och stå på en fullsatt Friends arena. Men jag tar ett litet steg i taget. Efter det här kanske det kommer någon mer talangtävling. Och när jag fyller 16 tänker jag gå på audition till Idol.

Hur går tankarna inför Supershowen-finalen?

– Jag tänker göra det bästa jag kan och ge allt!

Finalen i Supershowen sänds i SVT/Barnkanalen klockan 18.30 ikväll, måndag.