Micaela belönad för barnvisor

Micaela Gustafsson gör musik för de minsta.
Micaela Gustafsson gör musik för de minsta.
Hökarängsbon Micaela Gustafsson får Stockholms stads kulturstipendium, för att ha förnyat musiken för de minsta.
”Tidlösa, träffsäkra och geniala kompositioner som lockar alla till sång och skratt”, skriver juryn.

Varje år delar Stockholms stad ut kulturstipendier i kategorier som Bildkonst, Fotografi, Dans, Teater, Film och Musik. I förra veckan avslöjades årets stipendiater. En av dem är musikern och Hökarängsbon Micaela Gustafsson, känd för sina barnvisor och sina många föreställningar för barn (hon är en av personerna bakom Teater Tiddelipom och After dagis på Tegelscenen i Hökarängen).

Gjorde skiva för de minsta

2016 släppte hon skivan Nä-eh med musik för barn i åldern 0-2 år.

– Jag ville skriva nya låtar för de allra minsta. Musiken för små barn har inte förnyats på länge, förklarade hon i Mitt i Söderorts artikel för drygt ett år sedan

Resultatet gillades inte bara av barn och barnfamiljer utan också alltså av Kulturnämnden i Stockholms stad, som beslutar om stipendierna.

”Micaela Gustafssons lekfulla ljud- och rytmlandskap förnyar musiken för de allra minsta. Med fyndig vispop och svängig enkelhet skapas kattduett och bebisbeatboxing. Tidlösa, träffsäkra och geniala kompositioner som lockar alla till sång och skratt.”, löd prismotiveringen.

”Jag har jobbat så hårt de senaste åren. Kul att någon har sett det”

Micaela Gustafsson

– Det känns helt fantastiskt. Jag är sjukt glad och känner mig jättehedrad. Jag har jobbat så hårt de senaste åren. Kul att någon har sett det, säger Micaela Gustafson till Mitt i.

Just nu jobbar hon med att spela in en podd för bebisar. Hon dyker också upp på olika platser i stadsdelen, som på onsdag i parkleken Semlan i Sköndal med föreställningen Speldosan (kl 14) och 15 juni på torget i Hökarängen med Badorkestern.

Fakta

Bor i Hökis

Namn: Micaela Gustafsson

Ålder: 44 år

Bor: Hökarängen

Familj: Sambo och två barn

Yrke: Artist och låtskrivare

Aktuell: Mottagare av Stockholms stads kulturstipendium i kategorin musik.