Miljoner har hört deras remixer

En av houseduon Samuraiis remixer har spelats nära fem miljoner gånger. Nyss släppte Lidingöduon en officiell remix på en låt av svenska stjärnskottet Tove Lo.

Men allt började med dj-stjärnan Avicii.

De två barndomsvännerna, Erik Friis och Anton Molander, båda 20 år, sitter i sin egenhändigt byggda studio i Mosstorp och lyssnar på sina tidigaste inspelningar, från när de gick i nian.

– Folk började hålla på med musikprogram när vi gick i åttan, så vi började göra lite musik tillsammans. Det här spretar ordentligt. Det låter verkligen skit, säger Erik Friis och nästan rodnar.

Anton Molander nickar tyst instämmande.

Det har inte gått så lång tid från de där spretiga låtarna, men de har kommit långt med sin musik.

För två år sedan ändrade de inriktning och under namnet Samuraii började de göra remixer på låtar som de själva tyckte var bra.

– Den första låt som vi lade ut på Soundcloud fick över 1 000 spelningar, säger Anton Molander.

Med den tredje remixen, på låten ”The dreamer” av The tallest man om earth, fullkomligt exploderade antalet spelningar och den remixen har snart fem miljoner spelningar.

Uppmärksamheten har lett fram till att duon även har gjort officiella remixer åt artister som exempelvis svenska dj- och houseduon Nause.

För bara ett par veckor sedan släpptes frukten av Samuraiis senaste samarbete, den officiella remixen av den svenska sångerskan och låtskrivaren Tove Los låt ”Moments”.

– Vi fick en förfrågan från hennes skivbolag om vi var intresserade. De skickade ett paket med olika ljudspår från inspelningen som vi hade att jobba runt. Vi fastnade för basen och sången och byggde remixen runt dem, säger Erik Friis.

– Det blev lite annorlunda än det vi gjort tidigare, lite mer åt dansmusik, men jag tycker ändå att det är vårt sound, säger Anton Molander.

Inspirationen till musiken hittar de i all musik de lyssnar på med båda framhåller dj:n Avicii som en stor inspirationskälla.

– Han var anledningen till att vi började lyssna på house. Han gjorde det intressant att börja producera musik, säger Erik Friis.

Just nu håller de på att göra helt egen ny musik, som de hoppas kunna släppa före sommaren.

– Jag skulle beskriva vår musik som somrig, så det skulle passa bra, säger Anton Molander.