Musikalen går snart i mål

Det närmar sig målgång för 2013 års stora musikal ”Fame” som sätts upp av eleverna på Viktor Rydbergs gymnasium i Djursholm.

Täbytjejerna Mikaela Trygg och Rebecka de Zalenski har fullt upp.

Mikaela Trygg från Näsby Park arbetar intensivt med att få till programmet till musikalen ”Fame” och att ringa runt och fixa sponsorer. Den 22 december börjar jullovet och premiären är bara några dagar efter skolstarten.

– Det är så roligt och spännande att göra det här. Att ta kontakt med människor jag aldrig pratat med tidigare.

Målet är förstås så många sponsorer som möjligt innan programmet går till tryck. Alla ska ju ha sin logga där.

Mikaela går sista året på samhälle/ekonomi vid Viktor Rydbergs gymnasium i Djursholm men gillar att arbeta med det estetiska.

– Under bildlektionerna i tvåan lärde vi oss två bildredigeringsprogram, det har jag nytta av nu.

Elever från alla tre Viktor Rydberggymnasierna är involverade i musikalen. Flest elever är från Jarlaplan eftersom man har estetiskt program där men även Djursholm och Odenplan är involverade.

Eleverna arbetar med allt från ensemble till kostym, dokumentation, marknadsföring och scenografi. En av dem som arbetar med det senare är Rebecka de Zalenski från Viggbyholm. Hon går naturprogrammet och gillar arkitektur.

– Jag hade nytta av mina mattekunskaper när vi gjorde en modell av Maximteatern. Det är en pentagon, alltså en femsidig lokal.

Hon berättar att de ännu inte riktigt bestämt vilken färg inredningen ska ha men den ska vara mörk.

– Svart, gråskala eller brunt. Lite 1970–80-tal. Möblerna har vi fått från ett företag som tar hand om kontorsmöbler som annars slängs.

”Fame spelas på Maximteatern den 11–20 januari.