Mycket att göra på höstlovet – det mesta i centrum

På Vallentuna kulturhus händer det mesta under höstlovet.
På Vallentuna kulturhus händer det mesta under höstlovet.
Film, teater, pyssel och disco.
Snart är det höstlov och för lediga barn finns en hel del roligt att göra.
Det mesta händer i Vallentuna kulturhus.

På fredag klockan 18 ordnas Haloweendisco på Nova för ungdomar från 13 och uppåt. Betydligt yngre lär publiken vara dagen därpå. Klockan 11 på lördag ges den kroatiska klassikern Professor Balthasar för de minsta i samma lokal, Vallentuna kulturhus.

Där kan man också lära sig att bygga, kontrollera och programmera legorobotar. Alla åldrar är välkomna mellan 12 och 16.

Halloween

Klockan 14 i samma hus visas barnpjäsen Bojke Pojke om en liten kille som får en svår sjukdom och läggs in på sjukhus. Men han hämtar kraft i fantasin och sagan om riddarkungen.

På kvällen är det Halloween-disco igen i Nova-huset. Denna gång är det riktat mot ungdomar med funktionsvariationer. 

På söndagen erbjuds rysmysig Halloweenstämning för de minsta i Kårsta, då blir det läskig sagoläsning och halloweenpyssel på biblioteket mellan 13 och 16. 

Simskola

Och i Orkesta bygdegård spelar Teater Tummeliten Tre små grisar för barn 3–6 år. Klockan 14.

På måndagen blir det mer höstlovsbio i Vallentuna kulturhus. Klockan 10 visas Ronja Rövardotter och klockan 14 Spirited Away.

Röra på sig kan man också göra. Tisdag, onsdag och torsdag klockan 9.30 och 10.30 är det gratis simskola för 9–15-åringar på Sports Club. Och på tisdag har Korpen Vallentuna en prova på-dag mellan 11 och 14.

Japantema

Mer stillsamt är origami, att vika japanska pappersfigurer. Det får man lära sig på tisdag i kulturhuset mellan 13 och 15. Dagen därpå kan den pyssliga sy små sushibitar i filt, på samma klockslag plats.

Den japanska tecknade filmen Lånaren Arrietty visas där på torsdag klockan 15. Det är som framgår Japantema på Kulturhuset just nu.

Höstlovsveckan avslutas på fredag med lanparty på gamla elverket. Dataspelssugna tar med sig sina datorer och kablar och kopplar ihop den i ett stort nätverk. Börjar klockan 8 på fredag och slutar klockan 20 på lördag.