Nina leder ny kör i Skarpnäck

I Skarpnäcks kulturhus kommer Nina Rosenqvist inspirera både vana och ovana körsångare.
I Skarpnäcks kulturhus kommer Nina Rosenqvist inspirera både vana och ovana körsångare.
Skarpnäck ska få en ny kör. Den ska passa för både de helt ovana och de med mer erfarenhet. Nina Rosenqvist från Skarpnäck ska leda kören som sjunger upp i mitten av september.

– Vi sjunger mest pophits och låtarna är byggda på ett sådant sätt att de är lätta att lära för de som är nya på det här med sång, men också utmanande för de mer erfarna. Vi kommer att sjunga trestämmigt, säger Nina Rosenqvist.

Kören är en del av konceptet Joyvoice. De beskriver sig själva som Sveriges största körkursverksamhet med omkring 200 körer och 30 000 deltagare varje år i hela landet.

Inga noter

Kören i Skarpnäck har plats för 120 deltagare, men hur stor den blir återstår att se. Den kommer att hålla till i Skarpnäcks kulturhus.

Inga noter används utan körledaren lär ut låtarna på gehör.

– Jag gillar konceptet just för att det är för alla. Att det inte är några noter utan på gehör och med mer känsla, då kan alla kan vara med oavsett sångvana.

Första gången som körledare

Nina bor i Skarpnäck sedan nio år tillbaka och har gått musikgymnasium, sjungit i band och kör. Nu ska hon för första gången bli ledare själv. Men hon är inte nervös.

– Det känns bara roligt, jag är supertaggad och väldigt förväntansfull över att få träffa alla deltagare och se vilka de är, säger Nina Rosenqvist.

Vad är det som är roligt med just körsång?

– Det är en gemenskap som man inte får i solosång. Vi har väldigt roligt tillsammans och det är lite som en lagsport där man hejar fram varandra.