Nordisk biojätte satsar i Stockholm

En ny aktör ger sig in på biomarknaden i Stockholm.
En ny aktör ger sig in på biomarknaden i Stockholm.
Grattis filmälskare! Biojätten Nordisk Film vill öppna flera nya biografer i stockholmsområdet.
– Jag skulle säga att 1-3 nya biografer i Stockholm är realistiskt, säger John A.Tønnes, direktör för Nordisk Film Biografer till Mitt i.

Nordisk Film, som äger de största biografkedjorna i Danmark och Norge, planerar en storsatsning i Sverige. Sina första biografer ska de öppna i Uppsala och Malmö men de flaggar också för att de planerar flera biografer i Stockholmsområdet.

– Vi letar efter platser i Stockholm som har en stark befolkningsutveckling och där vi tycker att det finns en öppning för en biograf, säger John A. Tønnes, direktör för Nordisk Film Biografer.

Bolaget samarbetar i Uppsala och Malmö med fastighetsbolaget Atrium Ljungberg. Enligt ett pressmeddelande är det också tillsammans med dem de planerar för sin första stockholmsbiograf.

Hur många biografer vill ni öppna i Stockholm på sikt?

– Mer än en. Biomarknaden i Sverige är inte lika utvecklad som i till exempel Danmark så det finns potential. Men det är samtidigt hård konkurrens om lämpliga platser,  så jag skulle säga att 1-3 biografer i Stockholm är realistiskt, säger John A. Tønnes.

Inte heller Atrium Ljungberg vill säga mer om vilka platser i Stockholm som är aktuella.

– Om det var klart skulle vi säga det, men det är det inte. Vi får återkomma och exakt plats och tidpunkt, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.