Nu ska Rikard erövra världen

Huddingebon Rikard Lindgren har i många år arbetat med sin spelidé tillsammans med kollegor i USA och Kanada.

Spelet har redan rosats i en del medier och går det bra så blir han riktigt rik.

Efter några halvt lyckade pareringar med ett svärd, lite vackligt omkringskuttande och några rejäla svingar med en träklubba mot en motståndare i en medeltida värld kan Lokaltidningen Mitt i:s reporter andas ut: träningsuppdraget är avklarat.

Efter övningen kommer en man fram i spelet, som ser aningen lömsk ut. Han grinar med ansiktet och frågar vilken fraktion vi tillhör. Två fanor finns att välja på, röd eller blå. Vi väljer blå. Fel!

Spelutvecklaren Rikard Lindgren skrattar.

– Det spelar ingen roll vad du svarar där, han attackerar ändå.

Chivalry: Medieval Warfare är ett onlinespel som utspelar sig i en fiktiv medeltida värld. Här kan man vara upp till 32 spelare, 16 på varje lag.

Man kan välja mellan fyra klasser, exempelvis riddare eller bågskytt. Lagen ska sedan försöka inta borgar eller byar med sina svärd, långbågar, spjut och katapulter. Försvararen måste försöka hålla ställningarna.

Spelet är egentligen del två i en serie. Den första delen, Age of Chivalry, hittade sina trogna fans.

– Det blev en succé men vi tjänade inte en krona på spelet eftersom vi använde oss av utvecklingsverktyg från ett annat bolag, säger Rikard Lindgren från Huddinge.

I uppföljaren har han i stället ­tagit kontrollen över speltillverkningen med sitt företag Torn Banner Studios. Han har ett team på 14 personer från bland annat USA och Kanada som gjort allt från design, illustrationer och spelmekanik till spelet.

– Vi har lagt en del pengar själva i det här men vi sökte också pengar på Kickstarter (en sajt där andra kan satsa pengar på ens projekt) och fick ihop 50 000 dollar, säger Rikard Lindgren.

Och går det som Rikard Lindgren tror så kan spelet bli en framgångssaga.

– Vi tror att det kommer att gå väldigt bra, det har redan fått väldigt fina förhandsrecensioner i olika speltidningar. Då kanske vi kan börja tjäna pengar på det här, säger han.

Spelet hade världspremiär i tisdags förra veckan.