Påskljuset ställs ut i Mariakyrkan

"Långfredag" är en av målningarna som ställs ut i Mariakyrkan.
"Långfredag" är en av målningarna som ställs ut i Mariakyrkan.
"So help me god" heter denna tavla som också ställs ut i Mariakyrkan.
"So help me god" heter denna tavla som också ställs ut i Mariakyrkan.
I en konstutställning som pågår till början av maj vill Mariakyrkan i Jakobsberg fokusera på påskljuset. Konstnären Yvonne Kristina Lindvall säger att hon hoppas kunna glädja människor med sin konst.
–Jag hoppas det ska kunna vara som ett ljus i mörkret, säger hon.

Yvonne Kristina Lindvall, som ursprungligen kommer från Sandviken i Gästrikland, började på allvar måla för några år sedan efter att ha förlorat flera anhöriga. Efter en lång karriär som pedagog inom drama, rättskunskap och psykologi drabbades hon dessutom av flera blodproppar, och fick sluta arbeta.

– Jag hade väldigt svårt att se skäl till att leva och hur jag skulle klara mig, så då började jag måla, säger hon.

Då, för två och ett halvt år sedan, började hon en konstkurs på Moderna Museet. Det är där hon gjort sina oljemålningar. Men hon har också flera kolteckningar som hon gjort hemma på kvällstid. På sistone Yvonne Kristina Lindvall ställt ut sina tavlor på Kungsholmens bibliotek och till hösten är en ny utställning på Östermalm planerad. Särskilt de tavlor som nu ställs ut i Jakobsberg har tydligt bibliska motiv och utställningen heter just Påskljuset.

– En del tycker ju att påsken är tråkig, men jag hoppas att man kan få lite glädje av mina tavlor. Man kan också tända ljus vid en av tavlorna. Jag hoppas att det kan bidra med både glädje och tröst, säger Yvonne Kristina Lindvall.

Utställningen går att se i Mariakyrkan i Jakobsberg fram till början av maj.