Påskpyssla i kulturhuset

Lär dig äggmålningstekniker i Kulturhuset.
Lär dig äggmålningstekniker i Kulturhuset.
Du kanske vill ha tips för påskpysslet eller bara luta dig tillbaka och se en film. Vi har listat några av de aktiviteter som kommunen arrangerar på påsklovet!

Spela TV-spel

I Brohuset kan barn och ungdomar spela TV-spel mellan klockan 15.00 och 16.30 på måndagen den 10 april. Ålder: 7-17 år. Fri entré.

Måla ägg

Både vuxna och barn kan bege sig till Kulturhuset i Kungsängen onsdagen den 12 april för att lära sig olika äggmålnings- och dekorationstekniker. Yngre barn är välkomna tillsammans med vuxen. Och glöm inte äggen! Ta med så många hårdkokta eller råa ägg som du vill måla. Mellan klockan 13.00 och 15.00. Fri entré.

Titta på konst

Konstnären och scenografen Lars Arvidsson ställer ut måleri, grafik och scenografi i Kulturhuset. Målningarna är undersökningar och abstraktioner med naturintryck som utgångspunkt. Detaljer och utsnitt ur något större. Grenverk, speglingar, ljusspel, löv. Fri entré.

Utställningen pågår till den 30 april. Konsthallen och Kulturhuset är öppet som vanligt måndag till onsdag, men stänger klockan 17 på Skärtorsdagen och är sedan stängt hela påskhelgen.

Gå på bio

I kulturhuset arrangeras påsklovsbio på stora scenen för alla påsklovslediga skolbarn och vuxna i sällskap med barn. Det är gratis och det är först till kvarn som gäller. Café Chris i Kulturhuset säljer filmsnacks och festis.

Måndag 10 april visas Fantastiska vidunder och var man hittar dem (från 11 år)
Tisdag 11 april visas familjefilmen Surf’s up.

Fakta

Öppettider Kulturhuset och Brohuset

Kulturhuset

Mån-Ons: 10-19
Skärtorsdagen: 10-17
Långfredag-Annandag påsk: Stängt

Brohuset

Mån-Ons: 9-20
Skärtorsdagen: 10-17
Långfredagen: 12-16
Påskafton: 12-16
Påskdagen: 12-16
Annandag påsk: 12-16

Källa: Upplands-Bro.se