Personlig flöjtkonsert med Wu Jing

Wu Jing och Anders Forslund höll konsert för sjuorna på Ekhammarskolan.
Wu Jing och Anders Forsslund.
Wu Jing på flöjt och Anders Forslund på kontrabas
Wu Jing och Anders Forsslund.
Wu Jing på flöjt och Anders Forslund på kontrabas
Wu Jing och Anders Forsslund.
Wu Jing har alltid följt sina drömmar och kämpat för att uppnå dem trots sin synskada. På fredagen fick sjuorna i Ekhammarskolan ta del av hennes berättelse och lyssna på folkmusik från Kina och Sverige.

Det var näst intill fullsatt vid stora scenen i Kungsängen kulturhus när det första lasset skolelever fick lyssna till världskända Wu Jing och Anders Forsslund. Arrangemanget skedde genom Länsmusiken och projektet Skapande skola.

Wu Jing är från Kina men har bott i Sverige i många år. När hon bara var 15 månader gammal fick hon cancer i ögonen och har sedan dess varit blind. Trots det har hon lyckats inom både idrott och musik. Med hjälp av en särskild sensorplatta under foten kan hon känna dirigentens rörelser och detta gjorde att hon kunde uppfylla sin dröm att spela i en symfoniorkester.

Skolframträdandet var mer avskalat än så och bjöd på mycket värme och personlighet från både flöjtisten Wu Jing och Anders Forsslund på bas. Eleverna fick möjligheten att ställa frågor mellan låtarna och flera kom fram efteråt för att berätta att de uppskattade konserten och musiken.

SVT har gjort en dokumentär om Wu Jing: Wu Jings omöjliga dröm