Pizzeria har gjort en stjärnbokning i sommar

Omslaget till skivan "Så där"
Omslaget till skivan "Så där"
Sångaren Patrick El-Hag kommer att uppträda hela sommaren på Restaurang och pizzeria Vinterhamn. – Jag hoppas att lokala skärgårdsbor kommer och skakar lite rumpa i ett improviserat sammanhang.

Pizzerian Vinternamn har gjort en förnäm bokning till sommarens storsatsning på att få igång en kvällsverksamhet.

Varje lördag från och med mitten av juli till augusti ut, kommer popsångaren Patrick El-Hag att framföra några av sina låtar när tallrikarna har dukats av borden.

För många blev han känd med låten ”Stockholm i juli” som spelades flitigt på P4 och Skärgårdsradion när den kom för tre år sedan.

–  Min tanke är att presentera lite nya låtar jag har skrivit och även dj:a litegrann som kan bidra till lite allsång, säger han.

Är kompis med Py Bäckman

Någon större relation till Värmdö har han inte mer än att han ibland brukar besöka kompisen Py Bäckmans sommarställe. Tillsammans gjorde de duetten ”Sorry” för några år sedan. Om de ska uppträda tillsammans på Vinterhamn i sommar kan Patrick El-Hag inte lova.

– Jag hoppas att Py tittar förbi en kväll. Vill hon då även sjunga med mig vore det bara roligt, men vi har inte planerat något.

Gör hon det får hon med all sannolikhet höra hans senaste singel ”Längtar dagarna”. Låten är en kärleksballad som bryter ny mark.

– Den är en sängkammarlåt och en interaktion mellan två killar. Det har inte skrivits så många sådana låttexter förut.

Patrick tänker även dela med sig av sina favoritlåtar och delar upp giggen med att även ställa sig bakom skivspelarna.

– Det blir låtar man inte trodde att man skulle få höra. Lite kända doldislåtar av Bowie, Talking Heads, och Missy Elliot. Mycket brett och väldigt avslappnat på ett improviserat sätt.

 

Fakta

Om Patrick El-Hag

  • Född i Bratislava och flyttade till Sverige som 10-åring.
  • Albumdebuterade 1997 med ”Bottom Line” 1997, och 2014 blev singeln ”Stockholm i juli” en sommarhit på lokalradion.
  • Har samarbetet med jazzmusikern och tv-legendaren Berndt Egerbladh och schlagerartisten Py Bäckman.
  • På skivan ”Så där” från 2007 skrev Patrick El-Hag texterna till Berndt Egerbladhs musik.
  • Uppträder på Restaurang & Pizzeria Vinterhamn i Stavnäs på Värmdö varje lördag i juli och augusti. Premiärspelar den 15/7 klockan 21.00