Redline i Norsborg till Melodifestivalen

Masse Salazar Campos till vänster. Till höger står hans storebror Salla.
Masse Salazar Campos till vänster. Till höger står hans storebror Salla.
Allyawan
Allyawan
Redline bryter ny mark.
Producenten Masse från Redline-studion i Norsborg är låtskrivare till låten "Vart Haru Varit".
Och för Melodifestivalen kommer Redline-studions bidrag bli lite av en "främling".

Sist Norsborg fanns med i Melodifestivalen var 1983 med Carolas braksuccé Främling. Nu har bidragen till nästa års tävlingar i Melodifestivalen släppts. Och i andra deltävlingen om drygt två månader blir det toner från Redline-studion i Norsborg då Allyawan ska framföra låten Vart Haru Varit som han skrivit tillsammans med Masse Salazar-Campos som är uppväxt i Fittja. För Redline är Melodifestivalen främmande sammanhang. Och Melodifestiveln har heller inte direkt gjort sig känd för hiphop-bidrag.

– Det här är första gången och det känns lite nervöst. Jag vet inte om det kommer att gå hem. Unga gillar hiphop väldigt mycket, men det känns som att det blivit lite svårare bland andra svenskar än det var för några år sedan, säger Masse.

Läs också: Historien om Redline får utställning i Botkyrka

Den grammisbelönade producenten i Norsborgsstudion berättar att de fått höra att teamet bakom Melodifestivalen länge efterfrågat bidrag från deras sida. Så de skickade in några bidrag – och nu ska de vara med. Närmare bestämt i deltävling 2 i Malmö den 11 februari. Masse berättar att de inte kompromissat för att anpassa låten till Melodifestivalen.

Vad är det för slags låt?

– Det är en ganska melankolisk hiphop-låt. De sade att det var en av deras favoriter.

Hur tror du att det här kommer att tas emot av hiphop-etablissemanget?

– Det kan nog vara lite blandat. Men nuförtiden finns inte riktigt några gränser för musiken. Det här är en av de bästa låtarna Allyawan gjort och de som gillar honom annars kommer att gilla den här låten också.

Kommer du att vara med under deltävlingen i Malmö?

– Vi visste ingenting om vart och när innan, utan det är du som berättar det här nu. Jag hoppas kunna vara med i Malmö. Det beror på när vi kommer hem från ett projekt vi gör i Chile och på Kuba.

Läs också:  Carola och andra Botkyrkakändisar på ”wall of fame” i Almedalen