Repliken firar med Ann Westin

Teaterklubben Repliken, som består av amatörer, fyller 35 år.

På lördag firar Repliken och då tar de in stå upp-proffset Ann Westin.

– Vi funderar på att blanda proffs och amatörer lite mer framöver, säger klubbens ordförande Björn Adelly.

Ann Westin har blivit utnämnd till Sveriges bästa kvinnliga komiker två gånger. När Lokaltidningen Mitt i talar med henne har hon varit på Svenska Stand up-galan kvällen innan där hon blivit belönad två gånger tidigare.

– Galan är alltid trevlig. Det är kvällen då man träffar alla kollegor, säger Ann Westin som annars reser runt i Sverige själv.

Särskilt långt till Tumba och Segersjö Folkets hus har hon dock inte. Ann Westin kommer från Göteborg, men bor numera innanför tullarna i Stockholm.

– Vi får se om jag lyckas snoka upp något om Tumba. Annars tar jag upp allt möjligt som jag retar mig på. Det kan till exempel handla om musiker på tunnelbanan som spelar musik man inte vill ha i öronen efter jobbet.

I dag är hon komiker och skådespelare på heltid. Men tidigare har hon jobbat som undersköterska och inom mentalvården.

– Det kan hända att det blir lite om vårdbolag i showen.

Men det är inte bara Ann Westin som ska stå för roligheterna denna kväll. Teaterklubben Repliken ställer upp med ett par av sina genom åren mest uppskattade karaktärer.

Däribland finns ”Gunnar” (spelad av Mats Blomberg) som är en övervintrad hippie som skaffat familj och lever ett liv som kolliderar med de gamla idealen.

– Man kan väl säga att han fortfarande är lite låst i den gamla tiden, säger Björn Adelly.

”Flamsan”, en annan karaktär gjord av Lena Adelly, lider av åldersnoja.

– När hon tänker låter det bra i huvudet. Men när det kommer ut låter det som värsta Maud Olofsson, berättar Björn Adelly.

Vidare bjuder Tessan Sallhed på musik och sång och så dyker Linn Lyckman upp och gör ”Stressmamman”.

– Hon pratar oavbrutet. Det är imponerande.

Fakta

Häst och vagn kom in på scen

Teaterklubben Repliken grundades 1978.

Genom åren har Repliken gjort revyer, barnteater, farser, musikaler och krogshower. Vid ett par tillfällen har klubben gjort storspel.

I arbetarspelet “I Bernströms förlovade land” 1985 speglade man Botkyrkabornas liv i början av 1900-talet. Gamla Tullingegjuteriet hade då byggts om till spelplats och in på scen kom både motorcykel och häst och vagn.

Källa: Teaterklubben Repliken