Nano i samarbete med Michael Jacksons son

Prince Michael Jackson tillsammans med Nano till höger.
Prince Michael Jackson tillsammans med Nano till höger. Internationell lansering på gång.
Nano efter Mellon.
Nano Omar bor i dag i Södertälje.
Nano gör sin första spelning i Botkyrka efter succén. Vi fick tag på Nano som hoppas Hold On ska ta fart även utomlands.

I Melodifestivalen fick han flest röster av tittarna. Sedan dess har livet inte varit sig likt för Nano. På söndag sätter han punkt för sommarturnén på hemmaplan i Botkyrka under Vi är Botkyrka-festivalen.

– Det känns riktigt bra och jag kommer att få spela en hel timme, säger Nano Omar som är uppväxt i Storvreten.

Lanseras internationellt

Hågelby blir festivalplats i helgen. Hågelbyparken.

Hågelby blir festivalplats i helgen.

Familj och vänner kommer att finnas på plats i publiken. Både syskon och föräldrar. När Lokaltidningen Mitt i når honom berättar han att Hold on börjat spelas på radiostationer i Tyskland, men också lite i England. För snart en månad sedan släppte han videon till låten Hold on, som nu lanseras internationellt.

”Surrealistiskt” hos Jacksons

Videon är gjord med Michael Jacksons äldste son Prince Michael Jacksson som producent. Nano var i USA i maj för att arbeta med videon.

– Det var surrealistiskt. Jag träffade Michael Jacksons bröder och kusiner. Men när du umgås med dem i flera dagar så märker du att det är människor med fötter på jorden. Han son brinner för att hjälpa andra och är med och driver en organisation för hemlösa och narkomaner, säger Nano som fick följa med på Billboard Music Awards när de tog paus från inspelningarna som bland annat skedde i ett av Michael Jacksons hus.

I ett pressmeddelande från Warner berättar Prince Michael Jackson om sina känslor för Nanos låt.

– Första gången jag hörde ”Hold On” kände jag en stark koppling till låten. Det är en väldigt inspirerande låt som uppmuntrar lyssnarna att aldrig ge upp trots de utmaningar som finns, och vi ville att videon skulle fånga den känslan och måla en uppmuntrande bild av den.

Nano har tidigare berättat att han kämpat länge med att få snurr på musikkarriären. Succén i Melodifestivalen var välbehövlig berättar han.

– Månaderna efter har varit svinroliga. Jag har rest runt och uppträtt och så har jag fått ta hand om en gladare familj. Det är lugnare, säger pappan Nano.

I december följer familjen med till Los Angeles där han ska slutföra sitt första album som kommer nästa år. Men innan dess är det alltså Hågelbyparken och Botkyrka som gäller.

– Jag har varit där en del med barnen på utflykter och så. Men också på Valborg, säger han.

Fakta

Andra festivaler i helgen

Söndag den 27 augusti klockan 15 är det dags för Nano att kliva upp på scenen på festivalen Vi är Botkyrka i Hågelbyparken. Festivalen pågår klockan 12-16 och flera andra akter och föreningar finns på plats.

Lördagen den 26 augusti kl 14-23 är det festival på Alby torg. Här uppträder hyllade textförfattaren och artisten Erik Lundin, som i sommar delat scen och gjort duetter med Håkan Hellström. Även här finns andra aktörer och prova på-aktiviteter.

I Skönviksparken i Rönninge är det dags för Salemdagen lördag den 26 augusti med start klockan 12. Under dagen uppträder bland andra världsmästarkören Rönninge Show Chorus och den lokala talangen Felicia V. Cirka 60 föreningar deltar, bland andra Friluftsfrämjandet och för barnen kommer det bli chans att möta Mulle.