Samir lever ett dubbelliv

Groupie har spelats över  11 miljoner gånger på Spotify.
Groupie har spelats över 11 miljoner gånger på Spotify.
Samir Badran ville bli modell, men hamnade i dokusåpan Paradise hotel.

Sedan dess har han skapat ett eget kläd­märke, tävlat i Melodifestivalen och inlett en karriär som artist.

När han fyller 35 vill han gå i pension – trots att han hatar tanken på att bli bortglömd.

Långsiktiga planer och eftertänksamhet är inget för Samir Badran. Han har precis köpt bostadsrätt på Södermalm efter att ha funderat i 20 minuter.

– Mäklaren ringde och frågade om jag var intresserad. Först hade jag ingen lust att åka och titta på lägenheten, men sedan gjorde jag det i alla fall. Jag gillade den direkt och efter 20 minuter hade jag köpt den. För 2,8 miljoner.

Fast sedan orkade han inte fylla ettan med möbler utan bodde kvar hos mamma i Linköping.

– Jag vet inte vad det är med min hjärna, den är helt slut. Men nu börjar jag få lite ordning här, jag har i alla fall en säng och en soffa.

Lägenheten ligger nära Medborgarplatsen och Samir Badran säger att han är riktigt nöjd med flytten.

– Det är härligt att bo mitt i ­smeten, jag får lite utlandskänsla här. Och det finns alltid något att göra. Först ville jag bo på Östermalm, men insåg att det inte skulle passa mig. Där har alla kostym. Här är folk lite mer avslappnade, jag älskar att chilla.

Samir Badran blev känd efter att ha varit med i dokusåpan Paradise hotel 2013. Han hamnade där ­efter att ha letat modelljobb på nät­et.

– Jag såg att de sökte folk som skulle bada och sola och bo i ett fett hus, så jag skickade in två bilder och sedan glömde jag bort det. Men sedan fick jag komma på intervju och fick en plats.

Hans föräldrar var måttligt förtjusta.

– Min pappa tänkte på mitt rykte och min mamma var orolig för min hälsa.

Och med ryktet och hälsan gick det väl sådär. Det blev sex i tv och mycket festande, men numera är Samir Badran skötsam.

– Jag festar väldigt lite, dricker alkohol max en gång i veckan och då blir det inte särskilt mycket. Under en period på sju månader drack jag ingenting alls. Jag försöker ha ett organiserat liv, går upp i tid på morgnarna, jobbar, tränar, hänger med polarna.

Han gör det dels för sin egen skull, dels för att vara en bra före­bild.

– Som offentlig person har man extra ögon på sig vad man än gör. Det kan vara jobbigt ibland, men det är bra också för då gör jag inget dåligt. Det är en skön känsla att vara en förebild. Jag tror inte att jag har gjort något dumt sedan jag var med i Paradise hotel.

Samir Badran säger att han alltid har velat bli känd och en framgångsrik artist. Och nu är han det. Han har skapat klädmärket Success tillsammans med modebloggaren Viktor Frisk. De gör dessutom musik tillsammans och under våren tävlade de i Melodifestivalen. Men resan har gått så fort att han inte alltid hänger med.

– Det är som om jag lever ett dubbelliv. Ibland känns det som att den normala Samir Badran sitter och tittar på den offentliga Samir Badran. Helst vill jag umgås med mina vanliga kompisar och göra vanliga saker.

Samtidigt ogillar han tanken på att vara vem som helst.

– Jag tror att det skulle bli tomt, den tanken ger mig lite ångest. Den kärlek jag får av fansen är obeskrivlig.

Hur ser ditt liv ut om tio år?

– Hoppas att jag är ekonomiskt oberoende och inte behöver jobba. Jag kanske kan äga några hyreshus och leva på att ta in hyrorna?

Samir Badran köpte en etta på Södermalm på impuls. Nu trivs han med pulsen i Stockholm.

Först ville jag bo på Östermalm, men insåg att det inte skulle passa mig. Där har alla kostym. Här är folk lite mer avslappnade, jag älskar att chilla.

Fakta

Samir jobbar på magrutorna

Namn: Samir Badran.

Ålder: Fyllde 25 år igår.

Bor: I nyinköpt bostadsrätt på Södermalm.

Familj: Mamma, pappa, bror och syster.

Aktuell: Ska, tillsammans med Saga Scott, hitta en av deltagarna till kommande säsongen av Paradise hotel. Åker också Sverige runt och spelar tillsammans med Viktor Frisk. Inom kort släpper de en ny låt som de hoppas ska bli årets sommarplåga.

Fritidsintressen: Umgås med kompisar och träna. ”Nu försöker jag få fram magrutorna. Det kan vara skönt att kunna ta av sig tröjan när man vill.”

Framtidsplaner: ”Just nu har jag mycket att göra i Sverige. Men när det har lugnat ner sig ska jag söka en utbildning i USA och flytta dit”.