Sapphonia och Sandra Vilppala hyllar kvinnokraft i vårkonsert

Skarpnäcksbon Sandra Vilppala framträder med kören Sapphonia på moment:teater den 25 maj 2019.
Skarpnäcksbon Sandra Vilppala sjunger på moment:teater i Gubbängen.
Glöm bort de traditionella vårsångerna. När kvinnokören Sapphonia ger vårkonsert i Gubbängen är temat kvinnokraft, kamp och kärlek mellan kvinnor.
Gästartist är Skarpnäcksbon Sandra Vilppala.

Lördag den 25 maj blir det stor konsert på moment:teater. På scenen står kvinnokören Sapphonia. Kören har som tradition att ge en vårkonsert och i år blir den alltså i Gubbängen.

Men glöm bort de traditionella vårsångerna. Konserten blir poppig och har temat kvinnokraft, kamp och kärlek mellan kvinnor. Gästartist är en av körens egna medlemmar, Skarpnäcksbon Sandra Vilppala. Hon solodebuterade 2015 med skivan ”Rista forever i hennes hjärta”, om att komma ut som lesbisk. Den 20 maj kommer uppföljaren, ep:n  ”Vi släpper bränder med våra bara händer”, som handlar om psykisk ohälsa.

Sapphonia fyller 35 år i år och firar det genom att återvända till körens rötter vid årets vårkonsert – ”feminism och rätten att få vara den en är”.

Konserten ges två gånger, klockan 17 och 19.30. Dirigent och körledare är Frida Andréasson. I bandet spelar Pia Påltoft (synt), Helena Stenarv (bas), Mattias Ljung (gitarr) och Marcus Bouquelon (trummor).