Se mingelbilderna från kulturhusets invigning

Barnteatergruppen heter Boulevardteatern.
Barnteatergruppen heter Boulevardteatern.
Selma Hill besökte barnteatern Lilla spöket Laban som framfördes av Boulevardteatern tillsammans med sin pappa Mischa Danofsky.  – Det var roligt. Särskilt när spöket Laban sa pip, sa Selma som intygade att det inte var för läskigt trots att det var en riktig spökhistoria som berättades.
Selma Hill besökte barnteatern Lilla spöket Laban som framfördes av Boulevardteatern tillsammans med sin pappa Mischa Danofsky. – Det var roligt. Särskilt när spöket Laban sa pip, sa Selma som intygade att det inte var för läskigt trots att det var en riktig spökhistoria som berättades.
Jonas Hassen Khemiri
Augustprisvinnaren och författaren Jonas Hassen Khemiri talade bland annat om vad våra minnen betyder för vår identitet.
Sten Imberg och Berit Björk från musikgruppen Harva jazz gladdes åt det nya kulturhuset.  – Det här är jättebra. I oroliga tider behöver vi mycket kultur. Det finns ett stort kulturliv i Väsby, särskilt inom musiken. Egentligen borde det finnas en scen på varje café, sa Berit.  – Det här är alldeles utomordentligt bra. Även om jag bor på andra sidan kommer jag att komma tillbaka och förhoppningsvis spela igen, sa Sten.
Sten Imberg och Berit Björk från musikgruppen Harva jazz gladdes åt det nya kulturhuset. – Det här är jättebra. I oroliga tider behöver vi mycket kultur. Det finns ett stort kulturliv i Väsby, särskilt inom musiken. Egentligen borde det finnas en scen på varje café, sa Berit. – Det här är alldeles utomordentligt bra. Även om jag bor på andra sidan kommer jag att komma tillbaka och förhoppningsvis spela igen, sa Sten.
Ellen Bohman fick träffa Boulevardteaterns skådespelare.
Ellen Bohman fick träffa Boulevardteaterns skådespelare.
Dansgruppen Abzorb som är en del av fritidsgården Vega uppträdde.
Dansgruppen Abzorb som är en del av fritidsgården Vega uppträdde.
Åsa Danell blir producent för kulturhuset.  – För mig handlar det mycket om att lyssna på vad Väsbyborna vill ha i sitt kulturhus. Men jag hoppas att vi kan skapa en kulturell mötesplats och hitta broar mellan det lokala och det globala. Jag känner stor glädje över att det nu finns ett kulturhus i Väsby.
Åsa Danell blir producent för kulturhuset. – För mig handlar det mycket om att lyssna på vad Väsbyborna vill ha i sitt kulturhus. Men jag hoppas att vi kan skapa en kulturell mötesplats och hitta broar mellan det lokala och det globala. Jag känner stor glädje över att det nu finns ett kulturhus i Väsby.
Nu är det invigt – Väsbys nya kulturhus.

Prisbelönta författare, körsång, barnteater och massor av lokal kultur fyllde huset i helgen. Mitt i var där.

Lördagens generösa program lockade Väsbybor till kulturhuset under hela dagen. Bland höjdpunkterna fanns årets Augustprisvinnare, författaren Jonas Hassen Khemiri, som bland annat talade om vad våra minnen betyder för vår identitet.

Stort fokus låg annars på det lokala kulturlivet där även de allra yngsta fick utrymme. Under temat ”Ta plats” presenterade låg- och mellanstadiebarn en utställning med bilder och målade pallar tillsammans med bildpedagogen Kristina Strömgren.

– Det är viktigt att den här generationen får vara med och skapa för det är de som i framtiden ska fylla det här huset med kultur, sa Kristina Strömgren.

Bland de många besökarna fanns erkänt musikintresserade kommunalrådet Mathias Bohman (S) med familj.

– Det är ett jättetrevligt kulturhus. Tänk om några av de större svenska musikartisterna nu vill komma hit för ett stopp, sa han.