Min lokala hjälte

Singelaktuella Lallet har landat i musiken

Christophe Lallet
Christophe Lallet.
Ex-mittfältaren och Vasastadsbon Christophe Lallet har hittat hem i musiken och släppte nyligen sin tredje singel.
Till sin hjälp hade han ett gäng mellanstadielever i Täby.
– Barnen kan inte ljuga, säger han.

Christophe Lallet är kanske mest känd som fotbollsspelare i Hammarby IF och IK Frej. Nu har Vasastansbon sadlat om och satsar helhjärtat på musiken.

Debutsingeln ”Blundar” släpptes 2015 och har streamats 1,4 miljoner gånger på Spotify. Den tredje singeln, ”Köpenhamn”, släpptes i fredags och beskrivs av artisten själv som en historia om sargad kärlek.

– Jag levde i en relation som byggde på euforisk glädje. I början mådde vi så bra, var nyfikna och hade all energi i världen. Sedan tog allt en tvärvändning och vi gled ifrån varandra. Jag ville förmedla den känslan i låten, säger Christophe Lallet.

Han kombinerar musiken med en annan passion, arbetet som musiklärare på en mellanstadieskola i Täby. Barnen fungerar som hans ”fokusgrupp” och är de första som får lyssna på hans demos.

–Barnen kan inte ljuga. De är fina och vill inte såra mig men jag märker direkt om de inte gillar musiken. Då börjar de skruva på sig och göra annat. Om de sitter kvar och diggar, då vet jag att det är bra grejer.

Vad tycker de om din senaste singel?

– De gillade den direkt.

Han är ursprungligen från Sollentuna och Huddinge, men har bott de senaste åren på S:t Eriksplan. Och här vill han stanna.

– Jag har framförallt varit en söderkille så Vasastan är en stadsdel jag upptäckt på senare år. Nu kan jag inte tänka mig att bo någon annanstans, säger han.

Redan nu planerar han för flera gig i Stockholmsområdet.

– Ingenting är spikat, men förhoppningsvis kan jag snart gå ut och berätta mer. Det är inte omöjligt att man får se mig spela någonstans i Vasastan i år.