Barn från Skärholmen tar plats i musikvideo

Skärholmens barnkör sjunger och dansar i Brejängsbon Era Isabels musikvideo
Barnen Skärholmens barnkör sjunger och dansar omgivna av färgsprakande mönster i Era Isabels musikvideo.
Skärholmens barnkör sjunger och dansar i Bredängsbon Era Isabels musikvideo
Barnen fick agera framför en så kallad greenscreen där bakgrunden sedan projicerades.
Skärholmens barnkör sjunger och dansar i Bredängsbon Era Isabels musikvideo
Känslan i videon är varm och glad och vill ge hopp om framtiden.
Skivomslaget till Bredängsbon Era Isabels första ep, "DNA 360", som ges ut 5 dec 2016
Flödande, färgrika och psykedeliska mönster på Bredängsbon Era Isabels första ep, "DNA 360".
En kärnvapenexplosion och smältande isar men också färgsprakande mönster och blå himlar. Bredängsbon Era Isabel har gjort en sinnesvidgande musikvideo, ihop med Skärholmens barnkör.

I dag är en dag att fira, för konstnären och artisten Era Isabel. Hon ger nämligen ut sin första ep, ”DNA 360” med musik hon kallar för profetisk pop. Det är flödande, elektroniska låtar med budskap om bland annat kärlek och framtidstro.

– Alla människor har sina verktyg för att göra gott, musiken är mitt. Musik är mitt sätt att försöka få till en positiv förändring, säger hon.

Samtidigt som EP:n ges ut, på skivbolaget Lab 259, släpper hon en musikvideo på Youtube. Den har hon gjort tillsammans med Skärholmens barnkör. På den sjunger och dansar barnen inbäddade i färgrika, psykedeliska mönster. Känslan är varm, glad och hoppfull, trots att videon börjar med bilder av smältande isar och en kärnvapenexplosion.

– Inledningen är apokalyptisk, med kopplingar till klimatförändringarna. Men när man har ett tungt budskap är det viktigt att väva in hopp också. Låten handlar om att ge barnen en bra framtid, säger Era Isabel.

Hon och barnen, 7–13 år gamla, gjorde inspelningen i Skärholmens kyrka, med hjälp av körledaren Gullevi Svensson. Barnen var fantastiska, tycker Era Isabel.

– Och de blev väldigt nöjda när de fick se videon, där varje bild ska vara som ett eget konstverk, säger hon.

Till vardags arbetar Era Isabel som boendestödjare inom LSS, men hon började spela in låtar redan för tio år sedan, i terapeutiskt syfte. Hon kände behov av att uttrycka sig, men tanken var inte att sprida musiken.

Men för ungefär två år sedan började hon jobba ihop med producenten Ludvig Larsson. Då byggdes gamla låtar om och nya tillkom. Och i dag, den 5 december, släpper hon alltså debut-ep:n. Tanken är att fira på någon lokal krog.

– Vi gillar det lokala livet, säger Era Isabel, Bredängsbo sedan sju år.